1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı Ne Zaman, Hangi Gün Başlıyor? 2023 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Kaç Gün Tatil Olacak?
11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı Ne Zaman, Hangi Gün Başlıyor? 2023 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Kaç Gün Tatil Olacak?

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı Ne Zaman, Hangi Gün Başlıyor? 2023 Ramazan Bayramı Ne Zaman, Kaç Gün Tatil Olacak?

İslam alemi için yılın en önemli zamanı Ramazan ayıdır. Müslümanların 11 ayın sultanı olarak değerlendirdiği Ramazan ayı ne zaman başlayacak? Üç aylara ne zaman gireceğiz? Ramazan ayı başlangıcı için Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan açıklama geldi.  İşte Ramazan Bayramı tarihleri…

A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan ayı ve Kadir Gecesi ile ilgili önemli açıklamalar yapıldı. Ülkemizdeki Müslümanların merakla beklediği 2023 dini takvimi yayınlandı. Dünya genelindeki tüm Müslümanlar için Ramazan ayı, yılın en mübarek dönemi olarak kabul edilmektedir. Allahu Teala tarafından İslam dini için belirlenen beş farzdan biri oruç tutmaktır. Ramazan ayında Müslümanların oruç tutması emredilmiştir.

Birlik, beraberlik, sevgi, barış ve din kardeşliği duygularının hakim olduğu Ramazan ayı hicri takvime göre belirlenmektedir. Ramazan ayı her yıl on gün öncesine çekmektedir. Mübarek üç ayların sonuncusu Ramazan ayıdır. Üç ayların ilki Recep ayının başlamasına kısa bir süre kaldı. Müslümanlar için üç aylar dönemi boyunca oruç tutulabilir. Recep ve Şaban aylarında oruç tutulması farz olmasa da Allah rızası için oruç tutmayı tercih eden Müslümanlar bulunmaktadır. Dini takvime göre 2023 üç aylarının başlangıç tarihi 23 Ocak 2023 Pazartesi günü olarak belirlendi. 

2-172.jpg

11 AYIN SULTANI RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

23 Ocak Pazartesi günü üç ayların başlaması ile birlikte Ramazan ayı için geri sayım sürecine girmiş bulunuruz. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2023 Ramazan ayı ne zaman başlayacak sorusuna yanıt verildi. 11 ayın sultanı Ramazan ayı 23 Mart Perşembe günü başlayacak. Müslümanlar 2023 yılındaki ilk sahurlarını 22 Mart’ı 23 Mart’a bağlayan gece itibariyle yapacak. 20 Nisan Perşembe günü ise Ramazan Bayramı Arefesi ve son oruç günü olacaktır. 

1-232.jpg

KADİR GECESİ HANGİ TARİHTE?

Ramazan ayı içerisinde bulunan Kadir Gecesi ise 17 Nisan 2023 Pazartesi gününe denk gelmektedir.

RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ 2023

İslam alemi için Ramazan ayının sona ermesi ile birlikte Ramazan Bayramı başlar. Ramazan Bayramı dini vecibelere göre 3 gün sürmektedir. 21 Nisan Cuma günü başlayacak olan Ramazan Bayramı 24 Nisan Pazartesi günü sona erecektir. 

  • Ramazan Bayramı Arefesi- 20 Nisan Perşembe
  • Ramazan Bayramı 1. Gün- 21 Nisan Cuma
  • Ramazan Bayramı 2. Gün- 22 Nisan Cumartesi
  • Ramazan Bayramı 3. Gün- 23 Nisan Pazar

ÜÇ AYLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Buna göre; Üç aylar, Receb ayıyla birlikte 23 Ocak 2023 Pazartesi günü başlayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.