1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 1000 TL Pandemi Yardımı İçin Son Dakika Açıklaması Geldi! Son Gün Gelmeden Hemen Sorgulama Yapın…
1000 TL Pandemi Yardımı İçin Son Dakika Açıklaması Geldi! Son Gün Gelmeden Hemen Sorgulama Yapın…

1000 TL Pandemi Yardımı İçin Son Dakika Açıklaması Geldi! Son Gün Gelmeden Hemen Sorgulama Yapın…

Korona virüs süreçlerinde vatandaşlara verilen 1000 TL yardım için yeni bir açıklama geldi. E-devlet aracılığıyla yapılan pandemi süreçlerindeki sosyal yardım destek başvurularının sorgulaması nasıl yapılacak?

A+A-

Pandemi sürecinde verilen sosyal destek başvurularının sorgulama adımları nasıl yapılacak? Mart ayından bu yana kadar gelen yeni tip korona virüs salgınlarının ardından ilk iki faz içerisinde vatandaşlar için ortalama olarak 4 milyon hane içerisine 1000'er TL değerinde yardımlar sunuldu.

Son olarak vatandaşlar adına yapılan 3. fazının gerçekleşecek olduğu son ödemeler için sadece e-devlet üzerinden başvurular yapma koşulu ile beraber ödemeler devam ediyor. Bakan Selçuk; 1000 TL değerinde verilmeye devam eden yardımlar hakkında yeni bir açıklama yaptı. Kimlerin yararlanabilecek olduğu ve hala yeni ödemeler gelecek mi diye merak ediliyor.

1000 TL Pandemi Yardımı Devam Edecek Mi?

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Selçuk; pandemi sürecinde verilen yardımlar için yeni bir açıklama yaptı. Yaptığı açıklama sırasında;"Devletimiz her ne kadar zorlu günlerde sosyal devlet olmanın gereğini eksiksiz bir şekilde yerine getirmeyi başarmıştır. İşte bu yüzden de pandemi döneminde milyonlarca vatandaş için 1.000 TL sosyal yardım ödemesi yapılmaya devam etti.

Söz konusu olan nakdi ödemeler sırasında bu vatandaşların zor duruma düşmemeleri ve sorunsuz bir şekilde hayatlarını idame etmeleri adına yapılı. Bu konu hakkında alınan. olumlu sonuçlar karşısında 3. faz 1.000 TL sosyal yardım programını da şu an ucu açık hale getirdiler. Bu anlarda ise ihtiyaç sahibi vatandaşlar kendileri için diledikleri zaman 1.000 TL sosyal yardım almak adına gerekli olan başvurularını internet aracılığı ile istedikleri an e-devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Bu süreçlerde bakanlık olarak çok daha fazla vatandaşın zorunlu olan ihtiyaç halinde sosyal yardım vermek adına devam ediliyor. Başvurular titizlikle incelenerek neticeye kavuşması sağlanıyor. Vatandaşların bu anlarda yeni başvurularını gerçekleştirip sonuçlarını beklemesi yeterli olacak."gibi sözlerine yer verdi.

Pandemi Yardımı Nasıl Sorgulanır?

Korona virüs süreçlerinde devlet tarafından verilen yardımlardan yararlanmak için sadece işlemler e-devlet üzerinden gerçekleşecek. Bu anlarda vatandaşların TC kimlik kartlarında yazan TC numaralarının en sonunda yer alan rakama göre bir günde başvuru yapılması gerekiyor. Başvuru için gerekli günlerse;

  • TC kimlik numarasının son hanesi 0 olan vatandaşlar pazartesi günü başvuru yapacak.
  • TC kimlik numarasının son hanesi 2 olan vatandaşlar salı günü başvuru yapacak.
  • TC kimlik numarasının son hanesi 4 olan vatandaşlar çarşamba günü başvuru yapacak.
  • TC kimlik numarasının son hanesi 6 olan vatandaşlar perşembe günü başvuru yapacak.
  • TC kimlik numarasının son hanesi 8 olan vatandaşlar cuma günü başvuru yapacak.

Pandemi Yardımı Ne Zaman Yapılacak?

E-devlet üzerinden başvuru ardından takip adımları gerçekleştirilecek. Bunun ardından değerlendirmelerin kişi bazlı olarak değil hane bazlı yapıldığını bilmek gerekir. Şartları tam anlamı ile 

yerine getiren vatandaşlar adına başvuru sahipleri için formda belirtildiği üzere sosyal yardımlaşma ve dayanışma vaktı üzerinden değerlendirmeler yerine getirilir.

1000 TL Pandemi Yardımı Nasıl Alınır?

1000 TL değerinde verilen pandemi yardım başvuruları IBAN bilgilerini eksiksiz ve doğru bir şekilde başvuru formlarına eklemeleri gerekir. IBAN bilgisini girmeyi unutan ya da yanlış giren kişilerin ödemeleri PTT aracılığı ile sunulacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.