1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ziraat Bankası’ndan Müşterilerine Uyarı! Herkesin Başvuru Yapması Gerekiyor!
Ziraat Bankası’ndan Müşterilerine Uyarı! Herkesin Başvuru Yapması Gerekiyor!

Ziraat Bankası’ndan Müşterilerine Uyarı! Herkesin Başvuru Yapması Gerekiyor!

Devlet bankaları arasında yer alan Ziraat Bankası müşterilerine uyarı geldi. Müşterilerin takip etmesi gereken bir gelişme oldu. Ziraat Bankası resmi internet sitesi üzerinden bir duyuru yayınladı. Yayınlanan duyuruya göre bazı hesapların zaman aşımına uğrayacağı ifade edildi ve detaylar açıklandı.

A+A-

Ziraat Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre 2021 yılında bazı banka hesapları zaman aşımına uğrayacak. Kişiler, zaman aşımına dahil olan hesaplarla ilgili başvurularını en son 15 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirebilecekler. Başvuru yapmayan kişilerin ise hesaplarındaki bütün alacakları yasalar doğrultusunda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu içerisine aktarılacak.

Resmi Açıklama Yapıldı

Ziraat Bankası tarafından yapılan resmi açıklama site içerisinde yayınlandı. Herkesin başvuru yapması gerekenuygulama için, en son başvuru tarihi ise 15 Haziran 2021 olarak duyuruldu. Zaman aşımı için kişilerin bu tarihe kadar bankaya başvuru yapması gerekiyor. Başvuru yapmayan kişilerin hesaplarındaki her şey Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na geçirilecek.

Banka tarafından yapılan resmi açıklama içerisinde kişilerin katılım fonu, mevduat, alacak ve emanetleri için süreleri belirtildi. 10 sene ve üzerindeki zaman diliminde işlem yapmayan kişilerin hesapları için zaman aşımı uygulanabilecek. Yasal olarak yer alan zaman aşımı uygulaması banka tarafından gerçekleştirilecek. Hesabının zaman aşımına uğramasını istemeyen kişilerin ise, banka tarafından belirtilen süre içerisinde başvuru yapması gerekiyor.

Yasalara göre bankaların zaman aşımına uğrayacak hesapları resmi siteleri üzerinde yayınlaması gerekiyor. Zaman aşımına uğrayacak olan hesaplar 4 ay boyunca bankanın resmi sitesi üzerinde yer alacak. Kişiler resmi web sitesine giriş yaparak bu hesapları kontrol edebilir ve zaman aşımı için başvuru yapabilirler.

Hesabı zaman aşımına uğrayacak olan kişilerin doğruca kendi şubelerine gitmeleri gereklidir. Kişiler, banka hesaplarının yer aldığı şubeye giderek başvuru yapabilir ve hesaplarını zaman aşımından çıkartabilirler. 15 Haziran 2021 tarihine kadar kişilerin Ziraat Bankası’nabaşvuru yapmaları gereklidir. Başvuru esnasında kişilerin kimlikleri yanlarında olmalıdır. Eğer kişiler, 15 Haziran 2021 mesai sonuna kadar başvuru yapmazlarsa hesapları zaman aşımına uğrar. Zaman aşımına uğrayan hesaplar da fona aktarılır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum