1. HABERLER

  2. ZİRAAT BANKASI

  3. Ziraat bankasından müjde! 1 yıl geri ödemesiz, faizsiz 84 ay vadeli kredi imkanı…
Ziraat bankasından müjde! 1 yıl geri ödemesiz, faizsiz 84 ay vadeli kredi imkanı…

Ziraat bankasından müjde! 1 yıl geri ödemesiz, faizsiz 84 ay vadeli kredi imkanı…

Ziraat bankasından yaşanan bu zorlu günlerde müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Köye dönüş kredisi olarak verilen kredi imkanları yoğun ilgi görmeye hız kesmeden devam ediyor. Köyüne geri dönenler için büyük bir teşvik hız kesmeden geliyor. Köyüne dönen vatandaşlar için tam 84 ay vade ve faizsiz olarak 100 ila 150 bin TL kredi fırsatları gelmeye devam ediyor.

A+A-

Ziraat bankasından yaşanan bu zorlu günlerde müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Köye dönüş kredisi olarak verilen kredi imkanları yoğun ilgi görmeye hız kesmeden devam ediyor. Köyüne geri dönenler için büyük bir teşvik hız kesmeden geliyor. Köyüne dönen vatandaşlar için tam 84 ay vade ve faizsiz olarak 100 ila 150 bin TL kredi fırsatları gelmeye devam ediyor. Bir yandan da köye dönüşleri daha çok teşvik etmek için kırsal kesimlerde mesken ve ticarethaneler için vergi ve harçlar için indirimler gelmeye devam ediyor.

Ziraat bankası köyüne dönmeyi tercih eden vatandaşlar için tam 7 sene vadeli olarak 100 ila 150 bin TL arasında faizsiz kredi destekleri verilecek. Proje kapsamı içerisinde tarım ve orman bakanlığı il tarım ve orman müdürlükleri ile beraber ziraat bankası arasında imzalanacak olan anlaşma ile beraber belirlenmiş olan iller içerisinde ilk yıl ödemesiz olarak geri kalanları da 6 ay vadeli olacak şekilde 84 ay vade ile kredi destekleri geliyor.

Son yıllar içerisinde köyden büyük şehirlere her ne kadar göçler meydana gelse bile hayvancılık büyük bir darbe almasından dolayı başlatılan kampanya sayesinde olay tam tersine dönmeye başladı. 81 il tarım il müdürlükleri aracılığı ile başlayan kampanya karşısında birçok ilde de başlatılmaya devam edilecek. Ziraat bankası köye dönüş kredisi son zamanlarda büyük ilgi görmeye başladı.

Teslim edilen koyun sayısı: 120 bin

Ziraat bankasından gelen açıklamalara bakılacak olduğu zaman 2020 yılının eylül ayından bu yana kadar başlatılan proje ile bu güne kadar 32 valilik içerisinde protokole imza atıldı. Hazırlıklarını tamamlamış olan 14 il içerisinde kredi kullanımları başladı.

Açıklamaya bakılacak olduğu zaman; "Geçtiğimiz 2020 yılının eylül ayından bu yana kadar Tokat Valiliği ile ilk protokolümüzü imzaladıktan sonra söz konusu olan projemizi başlattık. Bugün içerisinde olan durumlara bakılacak olduğu zaman protokol imzaladıktan sonra projeye katılan valiliklerimizin sayısı tam 32’ye kadar artış gösterdi. Potansiyel olarak yer alan üreticilerin belirlenmesi yanı sıra hayvan seçimi, yem alınacak ve et satılacak firmaların belirlenmesi olarak bilinen ve merak edilen gerekli hazırlıklarını tamamlamasını yapan valiliklerimizin yer aldığı 14 ilimizde tüm yer alan üreticilerimiz kredi kullanarak koyunlarını bizlerden çoktan teslim almaya başladılar.

Proje kapsamında bu güne kadar olan sürece bakılacak olduğu zaman yaklaşık olarak 1.250 üreticimize teslim edilen koyun sayısı oldukça kısa süreç içerisinde 120 bine kadar artış gösterdi. Valiliklerimizden aldığımız bu konu hakkında olan geri bildirimler, üreticilerimizin projeye gerçekten de yoğun ilgisi ve kısa sürede geldiğimiz aşama ile beraber projemizin hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlediğini göstererek dikkatleri çekiyor." İfadelerine yer verdi.7

Başvurular nasıl olacak?

Söz konusu olarak yer alan projeye başvuru yapmak isteyen vatandaşlar il ve ilçe müdürlükleri içerisinde yer alan tarım müdürlüklerine giderek şahsi bir şekilde başvurularını yapabilecekler.

Proje içerisinde ortalama olarak 6 ila 24 aylık dişi hayvan sayılarının en az 100e tamamlanması, kısa süre içerisinde hayvan sayılarının 100ün altına düşmemesi şartı aranır. Bu sayede üretici başına ortalama olarak 100 ila 150 bin TL arasında kredi fırsatları 84 ay vade ile 12 ay geri ödemesiz olarak verilecek. Proje kapsamında yer alan koyunlar ise; Kıvırcık, Karacabey Merinosu, Anadolu Merinosu, Orta Anadolu Merinosu ırkları olarak açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.