1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankasından Faizsiz Deprem Kredisi! Deprem Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır, Şartlar Nelerdir? Hangi Banka Ne Kadar Kredi Veriyor?
Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankasından Faizsiz Deprem Kredisi! Deprem Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır, Şartlar Nelerdir? Hangi Banka Ne Kadar Kredi Veriyor?

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankasından Faizsiz Deprem Kredisi! Deprem Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır, Şartlar Nelerdir? Hangi Banka Ne Kadar Kredi Veriyor?

Kamu Bankaları, depremzedelere destek kredisi vereceklerini açıkladılar. Bu kredi, 6 ay ödemesiz ve 36 ay vade seçeneğiyle sunulacak. Ancak, deprem kredisi başvuru süreci hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler için merak edilen konular var. Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası'ndan depremzede kredi başvurusu nasıl yapılır, şartları nelerdir?

A+A-

Son deprem felaketi ülkemizi derinden sarsarken, birçok binanın yıkılması ve hasar görmesi nedeniyle binlerce insan evsiz kaldı. Bu durumda, bazı bankalar depremde maddi zarara uğrayan depremzedelere yardım etmek için deprem kredisi vermeye karar verdiler. Bu kredi paketlerinin detayları da açıklandı. Buna göre, 6 ay ödemesiz ve 36 ay vade seçenekleriyle kredi destekleri sunulacak. Depremzede kredi başvurusu nasıl yapılır, deprem kredisi ne kadar, hangi bankalar veriyor, şartları nelerdir? İşte, deprem kredisi veren bankalar.

ZİRAAT BANKASI DEPREM KREDİSİ DESTEĞİ

Ziraat Bankası, depremden etkilenen müşterilerine kredi desteği sağlayacaklarını duyurdu.

Bankanın yaptığı açıklamada, depremden zarar gören bireysel müşterilere 6 ay ödemesiz ve 36 ay vade seçenekli kredi destek paketi sunacakları belirtildi. Ayrıca, KOBİ müşterileri ve çiftçiler için de 1 yıl ödemesiz ve 36 ay vade seçenekli kredi desteği sağlanacağı ifade edildi. Ziraat Bankası, bu paketleri hızlı bir şekilde hayata geçireceklerini de ekledi.

Bölgede yaşayan tüm kredi kartı müşterilerine ise faizsiz ve masrafsız 5 bin TL nakit avans sağlanacağı açıklandı. Bu sayede, müşterilerin acil ihtiyaçlarını karşılamaları amaçlanıyor.

Ziraat Bankası, depremzedelere yönelik kredi ve borç erteleme paketlerini açıkladı.

Banka, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki gerçek kişiler ile KOBİ sınırına kadar olan ticari işletmelerin kredi borçlarını ve taksitlerini, kredi kartı borçlarını ve gayri nakdi kredi komisyonlarını talep olmadan 31 Ağustos 2023 tarihine kadar 6 ay süreyle faizsiz olarak erteliyor. Ayrıca, Adana, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve Elazığ'da depremzedelerin kredi borçları/taksitleri ve tüm kredi kartı borçları talep olmadan 1 ay süreyle faizsiz olarak ertelenecek.

Banka, bireysel ve kurumsal kredi kartları yıllık ücretleri ile üye işyeri ve POS aylık ücretlerini 2023 yılı boyunca almama kararı aldı. Tarım kredileri ile ilgili kolaylıkların da ayrıca duyurulacağı açıklamada, KOBİ ölçeğinden büyük firmalara en uygun çözümün münferit olarak değerlendirileceği belirtildi.

VAKIFBANK DEPREM KREDİSİ DESTEĞİ

Deprem felaketiyle zarar gören vatandaşların yaralarını sarmak için Vakıfbank, 6 ay geri ödemesiz ve 36 ay vadeli kredi desteği sağlayacağını açıkladı. Vakıfbank Finans Grubu, AFAD'a acil ihtiyaçların karşılanması için 12 milyar TL nakdi bağış yapma kararı aldı.

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ve ilçeleriyle Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerindeki gerçek kişiler ve KOBİ sınırına kadar olan ticari işletmelere kullandırılan tüm kredi kartı, bireysel ve ticari kredi borçları/taksitleri, gayri nakdi kredi komisyonları, talebe bağlı olmaksızın 31 Ağustos 2023 tarihine kadar faizsiz olarak 6 ay süreyle ertelenecektir.

Depremden zarar gören ve talepte bulunan diğer 6 ilimizdeki (Adana, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve Elazığ) müşterilere de gerekli kolaylıklar sağlanacaktır. Bireysel ve ticari kredi kartları yıllık ücretleri ve üye işyeri/POS aylık ücretleri, 2023 yılı boyunca alınmayacak. Ayrıca, talep olmaksızın 250.000 TL'ye kadar olan tarım kredileri de 1 yıl süreyle faizsiz olarak ertelenecektir.

Afet bölgesinde bulunan altı ilimizde, gerçek kişiler ve küçük işletmelere kadar olan ticari işletmelere verdiğimiz tüm kredi kartı, bireysel ve ticari kredilerin taksitlerini, 31 Mart 2023 tarihine kadar talebe bağlı olmaksızın 1 ay süreyle faizsiz olarak erteliyoruz.

Ayrıca, büyük ölçekli şirketlere, olaya ve başvuruya göre özel bir çözüm sunarak yardımcı oluyoruz.

Deprem felaketinde hayatını kaybeden müşterilerimizin borçlarını anapara ve faizleriyle birlikte silerek, bu konuda yardımcı oluyoruz.

Bölgedeki müşterilerimize özel kredi destek paketleri sunarak finansman imkanı sağlıyoruz. Depremden etkilenen bireysel müşterilere özel 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeli kredi destek paketi sunuyoruz. KOBİ ve çiftçi müşterilerimize de 1 yıla kadar ödemesiz, 36 ay vadeli kredi desteği sağlıyoruz. Bu paketleri hızla hayata geçiriyoruz.

Bölgede yaşayan tüm kredi kartı müşterilerimize ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için faizsiz ve masrafsız 5.000 TL nakit avans sağlıyoruz.

Deprem bölgesindeki şubelerimizden hizmet alan müşterilerimizden bankacılık işlemleri için hizmet komisyonu almıyoruz.

HALKBANK DEPREM KREDİSİ DESTEĞİ

Halkbank, depremden zarar gören müşterileri için özel kredi destek paketleri oluşturdu. Bu paketler kapsamında bireysel müşterilere 6 ay ödemesiz, 36 ay vadeye kadar; KOBİ müşterilere ise 1 yıl ödemesiz, 36 ay vadeye kadar banka kredi desteği sağlanacak.

Halkbank tarafından yapılan açıklamada, gerçek kişiler ile KOBİ sınırına kadar olan ticari işletmelere kullandırılan kredi borçlarının, taksitlerinin, kredi kartı borçlarının ve gayri nakdi kredi komisyonlarının, müşterilerin talebine bağlı olmaksızın, 31 Ağustos 2023 tarihine kadar 6 ay süreyle faizsiz olarak ertelendiği belirtildi. Ayrıca, depremden zarar gören diğer 6 il (Adana, Kilis, Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve Elazığ) müşterilerinin de bu kredi destek paketlerinden yararlanabileceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.