1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank Temel ihtiyaç kredisi 2. faz uygulaması oacak mı?
Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank Temel ihtiyaç kredisi 2. faz uygulaması oacak mı?

Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank Temel ihtiyaç kredisi 2. faz uygulaması oacak mı?

Temel ihtiyaç kredisinden yararlanamayanların sesi olmak için yaptığımız haber de, 4 milyondan fazla kişinin bu krediden faydalanamadığı ve bu kişilerin mağdur olduğu haberini hazırlamıştık. Şimdi temel ihtiyaç kredisi 2. faz uygulaması hakkında açıklama geldi. İşte Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank temel ihtiyaç kredisi kullanamayanlar için yapılan açıklama

A+A-

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu kamu bankaları tarafından verilen 4 lü kredi paketinin tüm vatandaşların ihtiyacını karşılamadağını pek çok vatandaşın hala kredi onayı beklediğini söyledi.Vatandaşın ciddi manada geçim sıkıntısı çektiğini dile getiren Ağaoğlu hala  4 milyona yakın vatandaşın bireysel temel ihtiyaç kredisi beklediğini tatil kredisi yerine bekleyen bu vatandaşlar için aynı şartlarda 2. faz başvuru yapma imkanı sağlanmasının daha uygun olacağını belirtti.

Ülke genelinde yaşıdığımız salgın pek çok ekomomik sıkıntılarıda beraberinde getirdi. Bu dönemden en çok etkilenenler ise şüphesizki dar gelirli vatandaşlarımız oldu.Kamu bankaları tarafından başlatılan 0.49 faiz oranı ile 6 ay ertelemeli 10 bin lira temel ihtiyaç destek kredisi bazı vatandaşların derdine derman olurken bazı vatandaşlar hala bankalardan gelecek sonucu beklemekteler.

7.5 milyon  Başvuruların sadece 4 milyonuna geri dönüş yapıldı.

Konuya dair açıklamalarda bulunan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu ilk olarak vatandaşlara verieln sözlerin tutulması gerektiğini ilk yapılan açıklamalar doğrultusunda KGF garantisi ile herkesin yararlanabileceği açıklaması yapılırken sonrasında pek çok kişinin sicil bozukluğu vede kara listesi olması sebebi ile bu kredilerden mahrum bırakılan vatandaşlar olduğunu dile getirdi.Şuana kadar 7 milyon kişi tarafından kredi başvurusu yapıldığını ve sadece 4 milyon kişinin bu bu kredilerden yararlanabildiğini geriye kalan diğer vatandaşlar içinde 2. faz  başvuru yapılması gerektiğini söyledi.

Peki Temel İhtiyaç Kredsis için 2. Faz Başvuru Yapılacak mı?

Temel ihtiyaç kredisine başvuru yapanlarının büyük kısmının asgari ücretle çalışanlar ,emekliler  yani dar gelirli olan vatandaşlardan oluştuğunu belirten Ağaoğlu yapılan başvurular sonunda pek çok kişinin 10 bin liralık başvuru yapmasına rağmen 3 bin liralık kredi onayı aldığını ele alarak "Mutfakta yangın var. İnsanlar kiralarını ödemekte, doğalgaz ve elektrik faturalarını ödemekte zorlanıyorlar.  Bu insanlar tatil kredisini ne yapsınlar.

Tamam turizm sektörü de önemli, o sektörü de ülke ekonomisi için ayakta tutmak zorundayız ancak madem böyle bir kaynak var, para var bu vatandaşa 2. faz destek kredisi olarak aktarılmalı. Gerek halen kredi onayı bekleyen, gerekse de 10 bin lira kredi çekmek için başvuru yapmasına rağmen 3 bin lira kredi onayı alan kişilere öncelik verilerek mutlaka yeni bir bireysel temel ihtiyaç destek kredisi paketi hayata geçirilmelidir.  Bu kredi paketinde yine ilk 6 ayı ödemesiz dönemli olmak üzere devlet bankaları vatandaşa düşük faizli kredi desteği sağlamalıdır. İnsanlar önünü görene ve virüs krizi tamamen atlatılana kadar maddi olarak rahatlatılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Normalleşme sürecine girdiğimiz şu günlerde pek çok kişi halen Kamu bankalarına yapmış oldukları kredi başvurularının sonuçlanmasını beklerken bu bekleme süreci içersinde mağduriyet durumlarıda ikiye katlanmış durumda vatandaşların talebi biran evvel kendilerine olumlu yada olumsuz geri dönüş yapılması.

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası'ndan kredi kullandırma konusunda herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. 

Yüzlerce yorum geldi!

Daha önce nutuk.com.tr de yaptığımız temel ihtiyaç kredisi haberimizde yüzlerce yorum geldi. Bu krediden faydalanamayan bir çok mağdur aile olduğu görülmekte. Bu neden bu durumun ortadan kaldırılması için yetililerin bu duruma ivedi olarak el atması gerekmekte. Sizlerin sesi olmaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
627 Yorum