1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Ziraat bankası, Halkbank, Vakıfbank'tan taşıt kredisine yeni hamle! Taşıt alacaklar dikkat!
Ziraat bankası, Halkbank, Vakıfbank'tan taşıt kredisine yeni hamle! Taşıt alacaklar dikkat!

Ziraat bankası, Halkbank, Vakıfbank'tan taşıt kredisine yeni hamle! Taşıt alacaklar dikkat!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte kamu bankaları destek paketlerini açıklarken bunlardan bir tanesi de taşıt kredisi olmuştu. Bu kredilere ilgi son derecede yoğun oldu.

A+A-

Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte kamu bankaları destek paketlerini açıklarken bunlardan bir tanesi de taşıt kredisi olmuştu. Bu kredilere ilgi son derecede yoğun oldu. Düşük faiz oranları ve uygun vade seçenekleri sayesinde birçok vatandaş bu kredi imkânlarından faydalanmak istedi.

Sıfır ya da ikinci el taşıt almak isteyen vatandaşların bu kapsamda en çok merak ettikleri konulardan birisi de taşıt kredisi hesaplamanın nasıl yapıldığı. Kamu bankaları tarafından verilen taşıt kredisi için vatandaşlar kredi hesaplamasının nasıl yapıldığını araştırmaya devam ediyor. Normalleşme planıyla birlikte Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından sunulan destek paketlerinden birisi olan taşıt kredisi araç sahibi olmak isteyen pek çok vatandaş tarafından büyük ilgi gördü. Düşük ve son derecede uygun faiz oranlarıyla sunulan bu kredilerle araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar için işte haberin detayları..

Taşıt Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından verilen taşıt kredisi hesaplama bankalar tarafından farklı şekillerde hesaplanıyor. Ziraat Bankası taşıt kredisi hesaplama için sıfır araçlarda aylık %0.49-0.69 arasında faizler uygulanıyor. Örnek olarak 50 bin lira tutarında çekilen kredilerde 36 ay vade, aylık %0.69 faiz ve %0.50 kredi tahsis ücreti oluyor.

Yine bu kredinin yıllık maliyet oranı ise %10.7983 olarak belirleniyor. İkinci el araçlar için de %0.82 faiz oranı, 6 ay ödemesiz ve 60 ay vadeli taşıt kredisi sunuluyor. Bu krediler için üst limit ise 150 bin lira olarak belirleniyor. Vakıfbank için yerli üretim yapılan anlaşmalı firmalarda aylık olarak %0.49 ile %0.69 arasında faiz oranlarıyla taşıt kredisi sunuluyor.

İkinci el taşıtlarda ise aylık olarak %0.82 oranında faiz uygulanıyor. 60 ay vadeli ve 6 ay ödemesiz olarak sunuluyor. Yine bu bankada da ikinci el taşıtlar için azami üst limit 150 bin olarak belirlenmiş durumda. Halkbank’ta ise anlaşmalı firmalardan alınarak sıfır araçlar için %0.49 oranında başlayan faizlerle 60 aya kadar vadeli 120 bin liraya kadar kredi imkânı sunuluyor. 7 yaşına kadar olan ikinci el araçlarda ise aylık %0.82 faizli, 6 ay ödemesiz ve 60 aya kadar vadeyle 150 bin liraya kadar kredi veriliyor.

Taşıt Kredisi Başvuru

Normalleşme sürecinde kamu bankaları tarafından açıklanan destek paketleri içerisinde vatandaşlar taşıt kredisi başvuru için yoğun ilgi gösteriyor. Düşük faiz oranlarıyla taşıt sahibi olmak isteyen vatandaşlar bu kredi imkânlarından faydalanmak için Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank şubelerine giderek başvurularını yapabilirler. Eğer dilerlerse internet şubeliğinden de başvurularını gerçekleştirebilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum