1. HABERLER

  2. AKTÜEL

  3. Zincir marketlerden ferahlatan haber fiyat sabitledi! Yüzde 40’a varan indirim yaptılar! İşte indirim yapan marketler!
Zincir marketlerden ferahlatan haber fiyat sabitledi! Yüzde 40’a varan indirim yaptılar! İşte indirim yapan marketler!

Zincir marketlerden ferahlatan haber fiyat sabitledi! Yüzde 40’a varan indirim yaptılar! İşte indirim yapan marketler!

Aralık 2022’de Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte şube sayısı 200’den fazla olan zincir süpermarketlerdeki ürünlerle ilgili verileri Ticaret Bakanlığı’na bildirme zorunluluğu geldi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un gerçekleştirdiği toplantının ardından Türkiye’nin en çok tercih edilen zincir marketleri birçok üründe fiyat sabitleme uygulamasına geçti.

A+A-

Aralık 2022’de Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte şube sayısı 200’den fazla olan zincir süpermarketlerdeki ürünlerle ilgili verileri Ticaret Bakanlığı’na bildirme zorunluluğu geldi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un gerçekleştirdiği toplantının ardından Türkiye’nin en çok tercih edilen zincir marketleri birçok üründe fiyat sabitleme uygulamasına geçti.

Bunun üzerine birçok üründe de %40’a varan indirime gidildi. Fiyat sabitleme politikasına en son Türkiye Perakendeciler Federasyonu ile A101 market de katılacağını duyurdu. Bunun üzerine vatandaşlar, “Fiyat sabitleyen zincir marketler” gibi aramalar yapmaya başladı. İşte, yüzde 40’a varan indirim yapan ve fiyat sabitleyen marketler…

Rekabet Kurulu’nda zincir marketler hakkında devam eden soruşturmada marketler savunma verdi. Bunun ardından marketlere yeni bir ceza gelmedi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, geçtiğimiz günlerde 4 ulusal zincir marketin genel müdürleriyle toplandı ve ürünlerin etiket fiyatları ile ilgili uyarılarda bulundu.

Bu olayın ardından Türkiye genelinde binlerce zincir market sabit fiyat uygulamasına ve birçok üründe de yüzde 40’a varan indirime geçti. Bunun üzerine vatandaşlar, “fiyat sabitleyen zincir marketler hangileri?” gibi sorulara yanıt aramaya başladı. En çok tercih edilen zincir marketlerden biri olan A101 de Ocak ayının sonuna kadar tam 2 bin 23 üründe fiyat sabitleme yapacağını duyurdu.

ZİNCİR MARKETLER FİYAT SABİTLEDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati daha önce zincir marketlerde fiyat sabitleme ve indirim konusunu gündeme getirdi ve bu isteğini MÜSİAD Genişletilmiş Başkanlar Toplantısı’nda belirtti. Bakan Nebati fiyat sabitleme politikasını uygulayan ve birçok üründe indirime giden işletmeleri tebrik etti.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu da gıdada, dayanıklı tüketim grubunda, temizlik ürünlerinde, mutfak araç ve gereçlerinde zam yapmama kararı aldıklarını açıkladı. Federasyon, 81 ildeki yerel zincirler olarak devletin, vatandaşın her zaman yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

YÜZDE 40’A VARAN İNDİRİME GİDİLDİ

İlk olarak fiyat sabitleme uygulamasına giden market ‘Şok’ oldu. Şok marketler zinciri 1000 üründe sabit fiyat uygulamasına gitti. Şok Marketler Üst Yöneticisi (CEO) Uğur Demirel, "Şimdiye kadar 'Birlikten Berekete' yaklaşımıyla her zaman ülkemizin, üreticilerimizin ve müşterilerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bu kampanya da bunun en güzel örneğidir. Bundan sonra da bundan önce olduğu gibi piyasa fiyatlarının altında, her gün düşük fiyat politikamızla müşterilerimize hizmet vermeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Ardından Migros marketler zinciri de ocak ayında sabit fiyat ve sürekli indirim kampanyası başlattığını duyurdu. Migros, 419 temel ihtiyaç ürünlerinde sabit fiyat uygulamasına gidilirken, 3 binden fazla üründe sürekli indirim, 23 farklı ürün ailesinden tüm ürünlerde %25-%50 arasında indirim uygulamaya başladı.

Fiyat sabitleyen bir başka market ise CarrefourSA oldu ve ocak ayında gıda ve gıda dışı ürün kategorilerinde 20 bin üründe %20-%40'a varan indirim başlatıldı. CarrefourSA'dan yapılan açıklamada; "Yıl boyunca farklı kampanyalarla müşterilere doğru ürünü doğru fiyatlarla sunmaya devam edeceğiz.Tüm mağazalarımızda istisnasız uyguladığımız 3 adımdan oluşan doğru fiyat politikamızda, reyon fiyatı = kasa fiyatıyla müşterimiz reyon ve kasada farklı fiyatla karşılaşırsa, müşteri için avantajlı olan fiyatı uyguluyoruz.

Yüzde 100 tazelik politikamızla hijyen, gıda güvenliği denetim yazılım sistemimizle, müşterimize her zaman doğru ve kaliteli ürünler sunmayı taahhüt ediyor; müşterinin sorun yaşadığı olası durumlarda ürün değişimi sağlıyor, aynı ürünün tazesini ücretsiz olarak sunuyoruz. Avantajlı fiyat garantisinde ise maliyet fiyatları yükselmeden reyon fiyatlarını değiştirmiyor, tedarikçilerden gelen indirimleri müşterilerimizin lehine fiyatlara yansıtıyoruz." denildi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Perakende Komitesi Başkanı ve Happy Center Üst Yöneticisi (CEO) Yavuz Altun, zincir marketler olarak fiyatlarda indirime gittiklerini açıklamıştı.

En son sabit fiyat uygulamasına geçen zincir marketler furyasına A101’de katıldı. A101 ocak ayı sonuna kadar temel ihtiyaç ürünleri de dahil toplam 2 bin 23 üründe sabit fiyat uygulamasına geçti.

BİM’den ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

FİYAT SABİTLEYEN ZİNCİR MARKETLER
Şok

Migros

CarrefourSA 

Happy Center

A101

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.