1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. Zamlı memur maaşları belli oldu! Zamlı maaşlar ne kadar? Bordo Sorgulama Ekranı…
Zamlı memur maaşları belli oldu! Zamlı maaşlar ne kadar? Bordo Sorgulama Ekranı…

Zamlı memur maaşları belli oldu! Zamlı maaşlar ne kadar? Bordo Sorgulama Ekranı…

Bugün, yani 15 Temmuz günü memurlara zamlı maaş ödenecek. %4 TİS zammı ve ayrıca eklenecek 1,75 enflasyon oranıyla birlikte maşlara toplam 5,75’lik zam yapılacak. Maaşlar hesaplara yatırılmadan önce ise bordolar yayımlandı. Bordonun nasıl sorgulanacağı ve zamanlı maaşlar hakkında her şey işte haberimizde. İşte memur zammı ne kadar oldu, bordo nasıl sorgulanır?

A+A-

Bordo Nasıl Sorgulanır?

Kamu personelleri için beklenen gün geldi çattı. Enflasyon 3 Temmuz 2020’de açıklanmıştı. Nihayet zamlı maaş fiyatları belli oldu. Kamu personelleri zamlı maaşları belli olunca bordolarını sorgulamayı bekler oldu.

Bordolar Ayın 14’ünde Belli Oluyor

Memur maaşları ayın 15’inde yatar. Bordolar ise Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından her ayın 14’ünde e devlete yüklenir. Bu yolla memurlar ayın 14’ünde o ayki maaşlarını ve ne kadar vergi kesintisi yapıldığını detaylı bir şekilde görebilir. Bilgiler e devlet üzerinden incelenir.

Ayın 14’ünün yani 14 Temmuz’un gelmesiyle birlikte kamu personelleri maaş detaylarını öğrenmek için bordo sorgulamanın yollarını aramaya başladılar. Maaşlarınız hakkındaki detayları nasıl öğreneceğiniz hakkında her şeyi haberimizde sizler için ele aldık.

Maaş Zammı 5,75 Olacak

Geçen yıl imzalanan toplu sözleşme sonucu kamu personelleri maaşlarına %4 zam alacaklar. Enflasyon farkının da 1,75 olarak belirlenmesiyle toplam %5,75’lik bir zam söz konusu olacak. Zamlı memur maaşları işte aşağıdaki gibi:

1-5914.png

Bordo Sorgulama

Maaşların güncel miktarı E-devlet sayesinde internet üzerinden memurlar tarafınca kolay bir şekilde incelenebiliyor. Yapılan kesintiler veya gelen zamlar bu yöntemle kontrol edilebiliyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından sağlanan bordo sorgulama sisteminin linki aşağıdadır.

https://www.turkiye.gov.tr/e-bordro-sorgulama

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum