1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Zam oranını duyan keşke asgari ücretli olsam diyor! Asgari ücret maaş zamlarında son dakika gelişmesi! 2021 asgari ücret zamları belli oldu mu?
Zam oranını duyan keşke asgari ücretli olsam diyor! Asgari ücret maaş zamlarında son dakika gelişmesi! 2021 asgari ücret zamları belli oldu mu?

Zam oranını duyan keşke asgari ücretli olsam diyor! Asgari ücret maaş zamlarında son dakika gelişmesi! 2021 asgari ücret zamları belli oldu mu?

Bakan Selçuk tarafından gelen açıklama sırasında asgari ücret tespit komisyonunun 4 Aralık tarihi ile görüşmelere başlayacak olduğu aktarıldı. Ülkemizdeki milyonlarca asgari ücret ile istihdam eden vatandaş 2021 yılında ne kadar maaş alacaklarını araştırmaya devam ederken gelecek zam oranı ve AGİ ödemelerinin ne kadar olacağını da merak ediyor.

A+A-

Asgari ücret zamlarının ocak ayında ne kadar olacağı merak edilirken belirlemeler için yorucu bir maraton başlıyor.

Geçtiğimiz günlerde aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından gelen açıklama sırasında asgari ücret tespit komisyonunun 4 Aralık tarihi ile görüşmelere başlayacak olduğu aktarıldı. Ülkemizdeki milyonlarca asgari ücret ile istihdam eden vatandaş 2021 yılında ne kadar maaş alacaklarını araştırmaya devam ederken gelecek zam oranı ve AGİ ödemelerinin ne kadar olacağını da merak ediyor.

Peki, yapılan görüşmeler kapsamında asgari ücret maaş zamları ne kadar olacak? Asgari ücret zamları nasıl belirlenecek ve tahminler ne yönde değişiyor? Bu yazımızda sizler için asgari ücret zam oranları hakkında merak edilen tüm detayları bir araya getirdik…

Asgari ücret zam oranları nasıl belirlenecek?

2021 Ocak ayında asgari ücretle istihdam eden vatandaşların maaşlarına zam gelecek. Gelecek zam oranları asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenecek.

Bunun için işçi, iş veren ve hükümet kanadından toplam 15 kişinin bir araya gelmesi ile oluşturulan ekip, 3 farklı oturum ile oranları belirleyecek. Son toplantı hükümet kanadında olacak ve burada oy çokluğu ile maaşlara gelecek zam oranları belli olacak. Eğer oylar eşit olursa da hangi tarafta daha fazla kişi varsa ona göre belirlemeler yapılacak.

Asgari ücret neleri değiştirecek?

Asgari ücrete gelen zam ile beraber vatandaşların sadece maaşları değil birçok şey de değişmeler meydana gelecek. Bunlar;

  1. İş görmezlik kapsamında verilen ödeneklere artış
  2. Yaşlılık – evde bakım – engelli maaşlarında artış
  3. Doğum ve askerlik borçlanmasına ödenecek miktar
  4. İşsizlik maaşları
  5. AGİ ödemeleri
  6. Kendi isteklerine bağlı sigortalı olanların prim ödemelerinde artışlar meydana gelecek.

2021 asgari ücret maaşları ne kadar olacak?

Gelen söylentilere göre 2021 yılının ocak ayında ödenmeye başlayacak asgari ücret maaşları meydana gelen enflasyon oranlarının üzerine üç ila beş arasında eklenen refah payları ile belirlenecek.

Merkez bankasından açıklanan yüzde 12,1 oranındaki enflasyon verileri gerçek olur ve üzerine 3 ila 5 baz puan eklemesi yapılırsa maaş zamları belli olacak. Şu an asgari ücret tespit komisyonu bir araya gelerek karar verene kadar net bir durum olmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.