1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Zam Müjdesi Geldi, Memur, Emekli ve Sözleşmeli Personeller Müjde! En Düşük Maaş 3.439 TL Olacak
Zam Müjdesi Geldi, Memur, Emekli ve Sözleşmeli Personeller Müjde! En Düşük Maaş 3.439 TL Olacak

Zam Müjdesi Geldi, Memur, Emekli ve Sözleşmeli Personeller Müjde! En Düşük Maaş 3.439 TL Olacak

Milyonlarca vatandaşa zam müjdesi geldi. Alt sınır rakamı 3.439 TL olarak belirlendi. Bununla berbaer memur, emekli, sözleşmeli personel ve daha birçok kişiyi kapsıyor…

A+A-

Milyonlarca vatandaşa zam müjdesi geldi. Alt sınır rakamı 3.439 TL olarak belirlendi. Bununla berbaer memur, emekli, sözleşmeli personel ve daha birçok kişiyi kapsıyor…

2022 Yılı ocak ayından beri milyonlarca vatandaş bazı ödemeler aldı ve bu ödemelerde oluşan artışlar oldukça merak edilmektedir. Memur emeklisi, memur ve sözleşmeli personellere yapılan zam dışında katsayı artışı sebebiyle kamu personeli dahil olarak birçok vatandaşa bazı ödemeler yapılıyor ve tutarlar arttırılıyor.

Memur, Emekli ve Sözleşmeli Vatandaşlara Yapılan Ödemeler Ne Kadar Arttı?

6. dönem toplu sözleşme ile beraber hesaplamalarda kullanılan maaş katsayısı metinde yer alan maaş katsayısı olarak bu rakamlar enflasyon farkı çıkması dahilinde artış gösterecek. Emekli maaşları da belli bir tutarın altına düşmemesi için bazı zorunlu alt sınır tutarı bulunuyor. Bu tutar 5434 saylı kanuna göre bağlanmaya hazırlanan emekli maaşının alt sınırı 14. Derecenin 2. Kademesi üzerinden 30 fiili hizmet yılı ile hesaplanıyor.

2022 yılının 1’inci yarısında alt sınır tutarı 3.439 TL oldu. 5510 sayılı kanunu ilgilendiren kişiler içinde bu alt sınır tutarı farklı olarak düzenlenmiştir. Bu kanuna göre bütün sigortalı olan kişiler için düzenlenen alt sınırlar aylık memur kişiler içinde geçerli olmaktadır. Üstelik emekli maaşları da 1.500 TL’den az olmayacaktır.

En Yüksek Devlet Memuru Maaşı Nedir?

1500+8000 rakamı Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanına ödenen gösterge ve ek gösterge tutarıdır. Bu tutarın memur maaş katsayısı ile çarpıldığı zaman bu tutar en yüksek devlet memuru maaşı olmaktadır. Bu maaşa göre ocak ayı sonrasında en yüksek devlet memuru maaşı 1.793 TL olmaktadır. Bazı kadrolarda bulunan personellere ise tayin bedeli verilmesi durumunda 2.100 gösterge rakamı ile beraber maaş katsayıları çarpımından oluşur bu tutar ise 396 TL civarı olmaktadır.

Kıdem tazminatları hesabı içinde Cumhurbaşkanlığı idari işler başkanına yapılan emekli ikramiyeleri esas alınır ve bu çerçevede maaştaki artışlar paralar olarak artış göstermektedir. Ödenen kıdem tazminatı olarak en yüksek tutarda 8.698 TL olmaktadır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.