1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yüzler Gülmeye Başlayacak... O Paralar Cuma Günü Hesaba Yatıyor!
Yüzler Gülmeye Başlayacak... O Paralar Cuma Günü Hesaba Yatıyor!

Yüzler Gülmeye Başlayacak... O Paralar Cuma Günü Hesaba Yatıyor!

Milyonlarca kişi tarafından büyük bir merak ile beklenen ve yakından ilgilendiren ücretsiz bir şekilde izne çıkarılanlar için yapılacak ödeme detayları geldi. Pandemi sırasında verilecek olan 1177 TL değerindeki ödemenin detayları...

A+A-

ÜCRETSİZ İZİN ÖDENEĞİ İÇİN GEREKLİ OLAN BAŞVURULAR NASIL OLACAK?

Nakdi ücret desteği üzerinden yapılan başvuruların ardından işverenler adına ücretsiz bir şekilde izne ayrılan işçiler adına SGK üzerinden gerekli başvurular yapıldı. Bildirimler dahilinde aslında ücretsiz olarak  verilen her izin ayı için ayrı olarak yapılan hesaplamalar alınan maaşın üçte bir kadar hesaplanacak. İş akdi feshi yapılan isimler için eğer bu kazanma söz konusu olmadı ise de onlar için Nakdi ücret destekleri kısmı yer alacak. Bir kere işsizlik ödeneği adına başvuru yapmaları yeterli olacak ve o süreç içerisinde verilmeleri devam edilecek.

Kimler Yararlanma Hakkına Sahip

Ücretsiz bir şekilde izne çıkarılan kişilerden, kısa çalışma ödeneği alamayan ya da 15 Mart sonrası iş akdi feshi plan kişiler olmasına rağmen ödenek alma hakkı kazanmamış olanların yanı sıra yaşlılık maaşı alamayan kişilere yararlanma hakkı veriliyor. Bu durumlarda aile bireylerinin her biri için Genel Sağlık Sigortası var gibi sayılacak ve primleri İşsizlik fonu tarafından karşılanması söz konusu olacak.

Ödemeler 8 Mayısta Yatacak

Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklama sırasında bu durumu almaya hak kazanan kişiler için 8 i itibari ile ödemelerin başlanacak olduğu duyurular arasında yer aldı.

Bu Gün Son Başvuru Günü

SGK tarafından büyük bir merak ile beklenen açıklama ise sonunda geldi. Başvuruların devam ettiği ve ücretsiz bir şekilde izne çıkarılanlar için verilen ayı takip eden ve ayın üçüne kadar bu işverenler tarafından yapılması hükmü vardı. Bu hüküm için bir erteleme geldi. Korona virüs izin girişleri 3 mayıs 2020 tarihi olması ve bunun da hafta sonu günlerine denk gelmesi durumun pazartesi gününe ertelenmesine neden oldu. Diğer ülkelerin de oldukça destek verdiği noktalardan biri.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.