1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Yüzdeki Kırmızı Lekeler Nasıl Geçer?
Yüzdeki Kırmızı Lekeler Nasıl Geçer?

Yüzdeki Kırmızı Lekeler Nasıl Geçer?

Kırmızı lekeler sivilcenin arkasından oluşan ve genel olarak da sıkılan sivilcelerin ertesinde görülebilen bir şeydir. Bu yazımızda birkaç yöntem ile onları nasıl geçirebileceğinizi, onları geçirebilmek için neler yapabileceğinizi anlatacağız. 

A+A-

Kırmızı lekeler sivilcenin arkasından oluşan ve genel olarak da sıkılan sivilcelerin ertesinde görülebilen bir şeydir. Bu kırmızılık zaman içerisinde kayıp olur. Bazen de özellikle hijyenik anlamda içi boşaltılamamış olan sivilcelerden sonra da oluşabilen bir iz çeşididir. Bu izler hafif ise eğer cildi tazelemekte olan ve yeni cilt üretimini sağlayan yüzü pürüzsüzleştiren doğal peeling oldukça etkili olabilir. Eğe izler birkaç hafta sonra dahi geçmemiş iseler lazer tedaviler kullanabilirsiniz. Ancak korkmayın. Bu yazımızda birkaç yöntem ile onları nasıl geçirebileceğinizi, onları geçirebilmek için neler yapabileceğinizi anlatacağız.  Ayrıca daha farklı yöntemleri de sizlere söyleyeceğiz.

Kırmızılık Çok Dikkat Çekiyorsa

Sivilcenizi sıkmışsanız eğer veya da kırmızılık aşırı dikkat çekmekteyse üzerine buz koyabilirsiniz. Buz en azından onun şiş gözükmesini engelleyecek bir şeydir. Cilt lekeleri olarak da özel bir şekilde üretilmiş olan normal fondötenlere göre de oldukça yoğun olan çeşitleridir. Cildi yenilemekte olan farklı yöntemlerinde yanı sıra yine kırmızı sivilce izi çeşitlerine direkt bir şekilde tedavi uygulamanız açısından sivilce izlerinin olduğu bölgelerde kojik asit, meyan kökü ekstreleri ve yine dut özü ve C vitamini benzeri cilt ağartıcıları içermekte olan çeşitli kozmetik kremleri de kullanmanız iyi olur. Cilt beyazlatma açısından kullanılmakta olan bir farklı ürün de hidrokinon içermekte olan kremlerdir. Ülkemiz bünyesinde de oldukça sık satılmakta olan fakat bu maddeyi de içermekte olan çeşitli kozmetikler yine ABD ve Avrupa ülkelerinde yasaklanmıştır çünkü o ülkelerde yapılan testler sonucunda kanserojen etkisi olduğu gözlemlenmiştir.

Peeling Yöntemleri

Eğer yara izleri aşırı derin ise  lekeler de bütün yaptığınız çeşitli müdahalelere rağmen, kozmetik ürünler kullanmanıza rağmen hala ortada ise bunun için bir merkezde yaptırabileceğiniz yüz tedavisi oldukça iyi olacaktır. Bütün tedavilerin de ilk amacı cildin en üst katmanını tam anlamıyla soyarak alttan daha yeni cildin çıkabilmesini sağlamaktır. Günümüz çerçevesinde de cilt lekeleri açısından kullanılmakta olan yöntemler lazerli leke tedavileri, kimasalpeeling’ler ve mikrodermabrazyon çeşitleridir. Yine bu yöntemler de bitkisel yöntemler açısından oldukça hızlı sonuç alabilmenizi sağlamaktadır fakat yapacağınız bütün seanslardan sonra da cildin toparlanabilmesi için bir süre zaman gereklidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.