1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yüz binlerce vatandaş için emeklilik müjdesi geldi! Son başvuru tarihi 31 Ağustos…
Yüz binlerce vatandaş için emeklilik müjdesi geldi! Son başvuru tarihi 31 Ağustos…

Yüz binlerce vatandaş için emeklilik müjdesi geldi! Son başvuru tarihi 31 Ağustos…

Bir an önce emekli olmak için gün sayan vatandaşları ilgilendiren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Emekli olma düşüncesinde olanlar için kritik gün geliyor ve o süre doluyor. Bağkur ile emekli olmak isteyen vatandaşlara gelen prim borçlarında yapılandırma fırsatı için son 1,5 ay olmasına az kaldı. 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvuru yapma şartı geliyor. Bu vatandaşlar için emekli olma kapıları

A+A-

Bir an önce emekli olmak için gün sayan vatandaşları ilgilendiren açıklamalar gelmeye devam ediyor. Emekli olma düşüncesinde olanlar için kritik gün geliyor ve o süre doluyor. Bağkur ile emekli olmak isteyen vatandaşlara gelen prim borçlarında yapılandırma fırsatı için son 1,5 ay olmasına az kaldı. 31 Ağustos 2021 tarihine kadar başvuru yapma şartı geliyor. Bu vatandaşlar için emekli olma kapıları kısa sürede aralanacak. İhtiyaç olunan prim borçları silinecek.

Vatandaşların kamuya olan borçlarının bitmesi adına yeniden gelen yapılandırma süreci ile beraber son güne az kaldı. En son 31 Ağustos tarihinde başvuru yapan vatandaşlar 1 Ekim tarihi ile ödemeye başlayacaklar. İki farklı yöntem ile vatandaşlara kapılar açılacak.

Kolay ödeme yöntemiyle sildirme…

Bağkurlu vatandaşlar gelen yapılandırma dönemi ile beraber 30 Nisan ve daha öncesine ait ne kadar prim borçları varsa 31 Ağustos tarihine kadar başvuru yapabilecekler. Borçlarda olan gecikme cezaları ya da faizlerde silme olurken sadece Yİ – ÜFE hesaplamaları yapılacak.

İlk taksit ödemesi için de 1 Kasım tarihi son gün olarak belirlendi. Yİ – ÜFE tutarlarında da yüzde 90lık alanlarında ödem olmayacak. İlk iki taksit ödemelerini tercih edenler için Yİ – ÜFE yüzde 50 oranlarında silinecek. İsteyenler peşin ya da iki taksit ile ödeyebilecekleri gibi 18 ay taksit ile de ödeyebilecekler. Bu durum karşısında ana para ile beraber enflasyon farklarından meydana gelen borçlara belirlene kat sayılar da eklenmiş olacak. Her iki ayda bir ödeme olacak olmasından ötürü her ne kadar 18 taksit olsa bile her iki ayda bir ödeme olacağı için 36 ayda borçlar kapatılabilecek.

Prim borçlarında kapatma yaparak emekli olma haklarını elde eden vatandaşlar ödemeleri biter bitmez SGK kapsamında başvuru yaparak emekli olmaya hak kazanabilecek. Prim ihtiyacı olmayan vatandaşlar da detayları merak ediyor. Eğer vatandaşlar belirlene sürece kadar ödemeleri yapmazlarsa prim borçlarında silme olurken sigortalı olma durumları da durdurulacak. Durdurulan süreçler emekli olmak için kabu l edilmeyecek. Prim borçları ile beraber emekli olmak için hak kazanamayan vatandaşlar gelen yapılandırma ile beraber rahat bir nefes alabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.