1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. YSK Başkanı Ahmet Yener'den Yerel Seçim Açıklaması: "İlk Genelgemiz..." istifalara Yönelik...
YSK Başkanı Ahmet Yener'den Yerel Seçim Açıklaması: "İlk Genelgemiz..." istifalara Yönelik...

YSK Başkanı Ahmet Yener'den Yerel Seçim Açıklaması: "İlk Genelgemiz..." istifalara Yönelik...

üksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Yerel Seçim Hazırlıklarına Başladı. YSK Başkanı Ahmet Yener, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yener, seçim hazırlıklarının başladığını duyurdu ve ilk genelgenin istifa gerektiren durumlara yönelik olacağını belirtti.

A+A-

YSK Başkanı Ahmet Yener, yaklaşan yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Yener, seçim hazırlıklarının başladığını duyurdu ve ilk genelgenin istifa gerektiren durumlara yönelik olacağını belirtti.

Seçim Hazırlıkları Başladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, Habertürk'ten Fevzi Çakır'a yaptığı açıklamada, Yüksek Seçim Kurulu'nun yerel seçimlere resmen başladığını ifade etti. Seçim takvimi ve genelge çalışmalarının teknik detaylarına da değinen Yener, öncelikle aday olan kişilerin istifa etmesi gereken tarihleri içeren bir genelge çıkarılacağını açıkladı.

Seçmen Sayıları Belirleniyor

Yener, ayrıca her bir sandıkta kaç seçmenin oy kullanacağının tespit edilmesi çalışmalarının da öncelikle sonuçlandırılacağını söyledi.

Eksiklikler Gideriliyor

YSK, daha önceki seçimlerde yaşanan sorunları ve eksiklikleri değerlendirme raporları üzerinden inceledi. Bu raporların, yeni genelge çalışmalarında dikkate alınacağını belirten Yener, seçim kurullarının donanımsal eksikliklerinin hızla giderilmesi için çalışmaların başlatıldığını açıkladı. Bilgisayarlar, tarayıcılar, yazıcılar, oy verme kabinleri ve sandıklar gibi eksikliklerin ekim ayı sonuna kadar tamamlanacağını vurguladı.

Adres Değişiklikleri ve Eğitimler

Seçmen listelerinin 1 Ekim tarihinden itibaren güncellenmeye başlayacağını ifade eden Yener, adres değişikliği işlemlerinin seçim takvimi içinde ilan edilecek askı süresi içinde Seçim Kurulları tarafından yapılacağını belirtti. Ayrıca, 1 Ocak öncesinde tüm personelin eğitimlerinin tamamlanacağını ve 1 Ocak'ta yerel seçime hazır olacaklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.