1. HABERLER

  2. NASIL YAPILIR

  3. Youtube'dan Para Kazanma Yolları! Youtube’dan Nasıl Para Kazanılır?
Youtube'dan Para Kazanma Yolları! Youtube’dan Nasıl Para Kazanılır?

Youtube'dan Para Kazanma Yolları! Youtube’dan Nasıl Para Kazanılır?

Günümüzde teknolojinin gelişmiş olması, pek çok maddi kapıyı da beraberinde aralamıştır. Bunlardan bir tanesi de, Youtube üzerinden para kazanmaktır. Youtube, kullanıcılara kendi videolarını çekip yayınlama ve kendi kanalını oluşturma fırsatı sunmaktadır.

A+A-

Eğer youtube üzerinden para kazanmaya başlamak istiyorsanız, çekmiş olduğunuz videoların kalitesini arttırmakla başlamanız gerekmektedir. Bunun nedeni kaliteli videoların, platform üzerinde daha çok kitleye ulaşabilmesi, daha çok izlenme ve beğeni alabilmesidir. Böylece videolar, Youtube arama sonuçlarında her zaman en önde çıkmaktadır.

Bu konuda dikkat etmeniz gereken husus, videolarınızı özgün olarak çekmenizdir. Burada kullandığınız Türkçe’ye de dikkat etmeli ve diğer kanallara göre özgün ve farklı videolar oluşturarak, kullanıcıların beğenisini almak önemli konular arasındadır. Burada her hafta, düzenli bir şekilde video paylaşımı yapmanız da önemlidir. Tüm bunlar, size Youtube üzerinden para kazanmayı sağlayacak unsurlar arasındadır. Zira Youtube kullanıcıları, kaliteli olmayan videoları izlememektedir. Dolayısıyla kalitenizi yakalayamazsanız, para kazanmanız da oldukça zorlaşmaktadır.

Bu şartlarda kaliteli paylaşımlarınız, yavaş da olsa bir süre içerisinde tanınmaya başlayacak, ardından hızlı bir yükseliş gelecektir. Youtube ile para kazanma, hemen olmamaktadır. Bu konuda sabırlı olmak, en büyük erdemlerden bir tanesidir. Bu nedenle eğer ilk aylarda para kazanamazsanız, moralinizi bozmadan, aynı düzende devam etmeniz gerekmektedir.

Youtube Üzerinden Para Kazanma Yöntemleri

Eğer videolarınızda kaliteyi sağlamışsanız ve beğenilen sayfalardan bir tanesiyseniz, Youtube size para kazanmak için gerekli tüm kapıları açmaktadır. Bunun için ilk önce, Youtube ile ortak olmanız gerekmektedir. Bunun anlamına baktığımızda ise, ortaklık sayesinde paylaştığınız videolara reklam koyulabilmesi, dolayısıyla para kazanma olduğu görülmektedir. Peki, Youtube ortağı nasıl olunur?

Bunun için ilk önce, internet üzerinden Youtube’a girerek, oturum açmanız gerekmektedir. Oturum açtıktan sonra, ekranda sağ üst köşede bulunan hesap simgesine tıklayarak, içerik stüdyosu seçeneğine basın. Burada sol kenarda göreceğiniz menü içerisinden kanal, durum ve özellikler yazısına tıklayın. Burada karşınıza para kazanma seçeneği karşınıza çıkacaktır. Burada etkinleştir seçeneğine tıklamanız gerekmektedir.

Buradan sonra yapmanız gereken, para kazanma tercihlerinizi seçmek olacaktır. Burada kanalınızda mevcut ve ileride yüklenecek tüm videolar için para kazanma seçeneğine onay vermeniz gerekmektedir. Buradan sonra videolarınızda görüntülenmesini istediğiniz reklam türlerini seçmeniz gerekmektedir. Bu noktada reklamlar arasında işaretleme yaparak, videolarınızda gösterilecek olan reklam türlerini seçebilirsiniz.

Bu noktadan sonra paralarınızı alabilmek için, Google AdSense platformuna üye olmanız gerekmektedir.  Böylece Youtube üzerinden çektiğiniz videolarla para kazanmak mümkün olmaktadır. Videolarınız ne kadar kaliteliyse, kazanacağınız para miktarı da o kadar da artmaktadır.

Bunun haricinde Youtube, premium gelirlerini de paylaşmaktadır. Burada premium üyesi olan kullanıcılar, videolarınızı izledikçe verdikleri abonelik fiyatlarından da size bir pay sağlamaktadır. Bu ücret, yalnızca, premium üyeleri için gerekmektedir.

Youtube Üzerinden Alınan Gelir Nasıl Arttırılır?

Youtube üzerinden sağladığınız gelir, temel olarak izleyici tabanına kurulmuştur. Belirli bir izleyici miktarı başına, Youtube bir ücret belirlemiştir. Youtube üzerinde ne kadar popülerliğinizi ne kadar çok arttırırsanız, böylece elde edeceğiniz ücret de artacaktır.

Bunun için her zaman kullanıcılar tarafından atılan yorumlara dikkat etmek ve öneri, eleştiri gibi konulara özen göstermek, sizi popüler yapacak bir diğer etmendir. Bu şekilde size gelen öneri ve eleştirilere göre video çekimi yapabilmeniz mümkün olacaktır. Ancak belirttiğimiz üzere Youtube üzerinden gelir elde etmek, hızlı bir şekilde gerçekleşmemektedir. Sabırlı olduğunuz takdirde, platform büyük bir gelir vaat etmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.