1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Youtube'dan Ne Kadar ve Nasıl Para Kazanılır? - Youtube Para Kazanma Rehberi
Youtube'dan Ne Kadar ve Nasıl Para Kazanılır? - Youtube Para Kazanma Rehberi

Youtube'dan Ne Kadar ve Nasıl Para Kazanılır? - Youtube Para Kazanma Rehberi

Youtube, kendi platformu dâhilinde kullanıcılara üye olma ve kendi kanalını oluşturabilme imkânı, video paylaşma ve izleme seçeneği sunan bir platformdur. Bu nedenlere bağlı olarak pek çok kişi tarafından tercih edilmektedir.

A+A-

Günümüzde teknoloji de geliştikçe, Facebook, Instagram ve Youtube gibi platformlar ve para kazanma seçenekleri de gelişmeye başlamıştır. Böylece Instagram, para kazanmak için bir imkân haline gelmiştir.

Youtube üzerinden para kazanmak istiyorsanız, bunun için ilk önce bir hesap oluşturmanız gerekmektedir. Ardından profilinize gelerek, ücretsiz bir kanal oluşturmanız gerekmektedir. Bu kanal, kendi videolarınızı paylaşmaya izin vermektedir. Bu sayede para kazanma konusunda bir adım atılmış olmaktadır. Burada video paylaşımına başlamadan önce, bir plan yapmanız ve bu planda bu konulara dikkat etmeniz en önemli konu olmaktadır.

  • Youtube’da rastgele paylaşım yapmamak, para kazanmak adına büyük öneme sahiptir. Bu nedenle bir konu seçerek, o konu üzerinde paylaşım yapmanız gereklidir. Bu konu, en iyi olduğunuz ya da sevdiğiniz bir konu olmalıdır. Örnek olarak mutfakta zaman geçirmeyi seviyorsanız ya da bu konuda iyiyseniz, bir yemek kanalı oluşturun.
  • Videolarda kullandığınız dile dikkat etmek oldukça önemlidir. Burada kullanılan Türkçe, kanalın türüne bağlıdır. Örneğin oyun kanallarında, video çeken kişiler izleyicileri ile arkadaş canlısı olmaktadır. Ancak tarihi içerik paylaşan kanallarda video çeken kişiler, ciddi bir ses tonu ve tavır almaktadır.
  • Düzenli olarak paylaşım yapmanız, size zaman içerisinde daha fazla gelir sağlayacak olan konular arasındadır.
  • Youtube üzerinde pek çok benzer içerikler dönmektedir. Bu nedenle videolarınızı özgün çekmeniz büyük öneme sahiptir.

Bu konulara dikkat ettikten sonra bilmeniz gereken en önemli konu, Youtube’da hemen para kazanmaya başlamanın neredeyse olanaksız olmasıdır. Burada para kazanılsa da, bu bahse değmeyecek miktarlarda olacaktır. Bu nedenle en önemli konu, sabırlı olarak video çekme ve paylaşıma devam etmek gerekmektedir. Kazanılan para da, tamamen size bağlıdır. En başlarda sizi kimse tanımadığı için küçük miktarlar elde edilebilecekken, popüler Youtube kanalları oldukça yüksek miktarlarda gelir elde etmektedir. Bu nedenle kesin ve belirli bir rakam yer almamaktadır.

Youtube Üzerinden Nasıl Para Kazanılmaktadır?

Youtube üzerinden gelir elde etmeye başlamak için, Youtube ile ortak olmak, dolayısıyla Google tarafından reklam verilmesine izin sağlamak gerekmektedir. Bunun için ilk olarak, Youtube üzerinden kendi hesabınız ile giriş yapmanız gerekmektedir. Bundan sonra sağ üst köşede yer alan hesap simgesine tıklayarak, içerik stüdyosunu seçmeniz gerekmektedir. Ardından sol kısımda bulunan menüden, kanal, durum ve özelikler yolunun izlenmesi gerekmektedir. Burada göreceğiniz para kazanma ve onun altında bulunan aktifleştirme butonunun aktif hale getirilmelidir. Ardından da ekranda gösterilen şekilde iş ortaklığı programı şartları kabul edilmelidir.

Youtube üzerinden para kazanmak için, Google AdSense üyesi olmak da gerekmektedir. Bu, ödeme almak için gereklidir. Bunun için üye olup, oturum açmanız gerekmektedir. Ardından mevcut ve gelecekte yayınlayacağınız tüm videolardan para kazanmak istenildiğine onay verilmektedir. Bundan sonra Google tarafından gösterilecek olan reklam türlerini seçmeniz gerekmektedir.

Tüm bunlardan sonra Youtube, isteğinizi bir incelemeye tabi tutmaktadır. Bunun için belirli bir izlenme ve takipçi sayısı da gerekmektedir. Youtube üzerinden belirli bir izlenme ve takipçi sayısına ulaşmış olan kişiler, para kazanmaya başlayabilmektedir.

Bunun anlamı, ilk önce kaliteli içerikler paylaşarak, izlenme sayısını arttırmış olmak demektir. Bunun için yayınlayacağınız içerikler her zaman en yüksek kalitede olmalı, izleyicileriniz de kanalınızdan memnun olmalıdır.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.