1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. YKS ne zaman yapılacak? YKS 2020 sınav tarihi değişti mi?
YKS ne zaman yapılacak? YKS 2020 sınav tarihi değişti mi?

YKS ne zaman yapılacak? YKS 2020 sınav tarihi değişti mi?

Son dakika: YKS ne zaman yapılacak? YKS 2020 sınav tarihi değişti mi?

A+A-

2020 YKS Sınavı Ne Zaman Yapılacak? İşte Açıklanan Kesin Tarih!2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) ne zaman yapılacak? YKS sınavı tarihi belli mi? İşte tüm detaylar.

Son günlerde yaşanan korona virüs salgını sebebiyle birçok organizasyon, turnuva ve sınav gibi faaliyetler ya iptal edildi ya da daha ileri bir tarihe ertelenmek zorunda kaldı. Salgın hastalığın ülkemizde etkili olması nedeniyle başta YKS Sınavı (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) olmak üzere birçok sınav ertelenmek zorunda kalmıştı. Normal şartlarda açıklanan resmi tarihlere göre 20 – 21 Haziran 2020 tarihlerinde yapılması planlanan YKS sınavı koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmişti. Peki YKS Sınavı ne zaman yapılacak? İşte 2020 YKS sınavı tarihi…

YKS Ne Zaman Yapılacak?

Tüm ülkemizi etkisi altına alan korona virüs salgını nedeniyle geçtiğimiz aylarda 20 – 21 Haziran tarihlerinde yapılması beklenen YKS sınavı ertelenmişti. Başta YKS sınavı olmak üzere YDS, ALES, KPSS ve daha birçok sınav daha ileri bir tarihe ertelenmek zorunda kaldı. Yüksek Öğretim Kurulu tarafından yapılan son resmi açıklamalara göre 2020 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın tarihi belli oldu. YÖK tarafından yapılan açıklamalara göre 2020 YKS Sınavı 25 – 26 Temmuz 2020 tarihlerinde yapılacağı belirtildi. 

YKS 2020 Sınav Tarihi Yeniden önemi çekiliyor?

Ancak Mebpersonel.com olarak YÖK kaynaklarından aldığımızı bilgilere göre sınav tarhinden yine değişikliğe gidip YKS 2020 sınavının 21- 27-28 Haziran tarihlerinde yapılması planlandığı  YÖK tarafından açıklanmanın yapılması bekleniyor.

NOT :Haberimizde belirtiğimiz tarihler olası bir durumda sınavın  erkene alınması halinde sınav tarihlerin olabileceği muhtemel tarihlerdir YÖK tarafından resmi olarak açıklama yapılmadan bu tarihler resmiyet kazanmaz.

2020 YKS Konuları Neler?

Korona virüs salgını nedeniyle eğitime ara verilmiş sınavlar ertelenmişti. Bu sebeple Milli Eğitim Bakanlığından yapılan resmi açıklamaya göre öğrencilerin mağdur olmaması için bu yıl sınavda farklı müfredat uygulanacak. Yeni uygulamaya göre öğrenciler 12. Sınıf derslerinin ikinci dönem konularından muaf sayılacak. Son düzenlemeye göre öğrenciler 2020 YKS Sınavında 9-10-11 ve 12.sınıfın birinci döneminden sorumlu olacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.