1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Yılların Efsanesi Google ile Hayata Geri Dönüyor...
Yılların Efsanesi Google ile Hayata Geri Dönüyor...

Yılların Efsanesi Google ile Hayata Geri Dönüyor...

Google ve Qualcomm, Nokia markası altında üretilen akıllı telefonları HD Global içerisine 230 milyon dolar değerinde yatırım yaparak gerçekleştirdi. Bu yatırım karşısında ise Nokia yeni marka olarak yer alan telefonların piyasada yer almasını daha hızlı bir hale getirebilir.

A+A-

Bir zamanların en önde gelen markası Nokia, akıllı olarak üretilen telefonların daha yaygın bir hale gelmesi ile beraber trendleri yakalamak konusunda zorluk çekti. Nihayetinde ise piyasadan erimesi söz konusu oldu. İlk olarak piyasa içerisinde tek olarak tutunmayı başaramadı ve Micrrosoft bünyesine katılarak devam etti. Fakat işler burada da yolunda gitmedi. HMD Global çatısı altında yer alarak yeni nesil olarak telefon üretimlerine başladı.

Nokia, HMD global altında bazı anlarda başarılı işlere imza atmayı başardı. Bunun ardından her en kadar en iyiler arasında yer almayı başaramamış olsa bile yine de piyasada takip edilen isimlerden bir tanesi olmayı başardı. Fakat akıllı telefon tasarımı, geliştirilmesi ve üretimi sırasında maliyetli bir iş olması ise sınırlı sayıda satış, sınırlı miktarda fon oluşturması ile dikkatleri çekti. HMD Global olarak akıllı telefon üretimi konusunda yavaşlama söz konusu oldu.

Fiyatı ile yüzleri güldürecek yeni Nokia C3 duyurusu gerçekleştirildi

Nokia şu an yükseliş döneminin başında yer alıyor olabilir. Mobil işlemci olarak yer alan pazarın hakim ismi olarak Qualcomm ile beraber teknoloji devi olan Google, Nokia çatı şirketi olarak yer alan HMD global üzerine 230 milyon dolarlık bir yatırımı gerçekleştirdi. Böylece de HMD global için akıllı telefon operasyon durumları yeniden gerçekleştirilmiş olacak.

HMD global olarak yer alan ve ilk 5G destekli olarak yer alan akıllı telefon için Nokia 8.3 geçtiğimiz dönemlerde tanıtıldı. Fakat buna rağmen cihaz henüz piyasa içerisine sürülmüş de değil. Şirket tarafından alınmış olan yeni  yatırım sayesinde 5G akıllı telefon tüketicileri için de hizmetlere sunulabilir. Nokia pazarı içerisinde yeniden canlanma olmasına yardımcı olacak. Counterpoint Research'e durumuna göre akıllı olarak yer alan telefon pazarında en çok satılanlar arasında 13. marka konumunda. Yeni yatırım ve şirket için de ilk ona girmesi adına sağlayacak cihaz üretimi için belki de faydalı olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.