1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Yeni Yılda Emekli Maaşlarına Ne Kadar Zam Gelecek? 2021 Yılı Emekli Maaş Zammı Ne Kadar Olacak? 2021 Emekli Maaş Zam Tahminleri
Yeni Yılda Emekli Maaşlarına Ne Kadar Zam Gelecek? 2021 Yılı Emekli Maaş Zammı Ne Kadar Olacak? 2021 Emekli Maaş Zam Tahminleri

Yeni Yılda Emekli Maaşlarına Ne Kadar Zam Gelecek? 2021 Yılı Emekli Maaş Zammı Ne Kadar Olacak? 2021 Emekli Maaş Zam Tahminleri

2021 yılında gelecek olan emekli maaşına zammın ne kadar olacağı merak edilmekte. Peki yeni yılda emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Emekli maaşlara gelecek zam belli oldu mu? İşte 2021 yılı emekli maaş zam tahminleri. Detaylar ve daha fazlası nutuk.com.tr adresinde yer alıyor..

A+A-

İnsanlar yıllar boyu çalışarak emekli olma hayalleri kurmaktadırlar. Emekli olan vatandaşlar ise her sene yeni yılda gelecek emekli maaş zammını merak etmektedirler. Emeklilere her sene gelen zamlar, ülkenin enflasyonuna ve diğer gelen zamlara göre de değişmektedir. 2021 yılında gelecek olan emekli maaşına zammın ne kadar olacağı merak edilmekte. Peki yeni yılda emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? Emekli maaşlara gelecek zam belli oldu mu? 

Türkiye’de yaşayan milyonlarca emekli gelecek olan zam miktarını merak ediyor. Vatandaşlar her geçen gün ortaya atılan iddiaların doğruluğunu merak etmekte. Yeni yılda gelmesi muhtemel emekli maaş zammı hakkında ki tahminler gündemde ki yerini korumakta.

MİLYONLARCA EMEKLİ GELECEK OLAN ZAMMI BEKLİYOR

Milyonlarca emekli gelecek olan zam hakkında tahminleri merak ediyor. Ocak ayında yapılacak olan emekli maaşlara olan zam ne kadar olacak? Her sene emekli maaşlara  yapılan zamlar Ocak ve Temmuz aylarında netleştiriliyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti yaptığı açıklama ile birlikte Yeni Ekonomi Programı (YEP) hedeflerinde memur ve emekli maaş zamlarını enflasyon farkına göre tahmin etmekte.

Son 6 aylık enflasyona göre ise gelmesi muhtemel zam oranının verileri kamuoyu ile paylaşılıyor.

Edinilen bilgilere göre ise enflasyon oranına göre memur, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak olan emekli maaş zammının %4.61 oranında olacağı söyleniyor.

2021 OCAK AYINDA EN DÜŞÜK VE EN  YÜKSEK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Elde edilen verilere göre SSK, Bağ-Kur ve memur emeklilerine yapılacak olan zammın %3 oranında, Ocak ayından Temmuz ayına kadar olan süreçte ise %4 oranında yapılması bekleniyor.

Her ay açıklanan enflasyon oranları Ocak ayında %2 olarak açıklanması durumunda ise emeklilerin maaşına %3 olan zam tahminin %5’e kadar çıkması bekleniyor.

Ocak ayında gelecek zam ile birlikte en düşük emekli maaşı memurların 3.719TL’den 3.830 TL’ye yükselmesi bekleniyor. Memur emeklilerinde ise bu durum 2.814TL’den 2898TL’ye yükselmesi bekleniyor. Bu rakamlar emekli maaşa yapılacak zam oranının %3 olması takdirinde gerçekleşecek.

Eğer zam oranı %5’e yükselirse en düşük memur maaşları 3.905TL ve memur emeklisi maaşları ise 2.955TL olacak.

2021 OCAK AYINDA EN DÜŞÜK VE EN  YÜKSEK SSK VE BAĞKUR EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Ocak ayında gerçekleşmesi muhtemel zamlar ile birlikte emekli maaşlarında 286,25TL rakamına yakın bir artışın gerçekleşmesi muhtemel. Bu süreçte ise en yüksek emekli maaşları 6.375TL olacak iken zam oranı da yansıtıldığı takdirde 6.661TL olması tahmin ediliyor.

Yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte pandemi döneminde en düşük emekli maaşı 1000TL olmuştu. Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesi ile birlikte en düşük emekli maaşının 1500TL’ye yükseltilmesine karar verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.