1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yeni Yılda Asgari Ücrete Yapılacak Zam Ne Kadar Olacak? 2021 Yılı Asgari Ücret ve AGİ Ne Kadar Olacak? Asgari Ücrete Gelecek Zam Tahminleri
Yeni Yılda Asgari Ücrete Yapılacak Zam Ne Kadar Olacak? 2021 Yılı Asgari Ücret ve AGİ Ne Kadar Olacak? Asgari Ücrete Gelecek Zam Tahminleri

Yeni Yılda Asgari Ücrete Yapılacak Zam Ne Kadar Olacak? 2021 Yılı Asgari Ücret ve AGİ Ne Kadar Olacak? Asgari Ücrete Gelecek Zam Tahminleri

Asgari Ücret Komisyonu Aralık ayında toplanarak net bir karara varacak. Yeni yılda yapılacak olan asgari ücret zammının ne kadar olacağı ile ilgili tahminler ise komisyonlar tarafından gerçekleştirilmekte. İşte milyonlarca işçinin merak ettiği asgari ücret zammı ile ilgili net ve brüt tahminleri haberimizin devamında yer alıyor..

A+A-

Türkiye’de yaşayan milyonlarca işçinin gözleri Ocak ayında asgari ücretlere yapılacak olan zamma çevrildi. Vatandaşlar her sene artan asgari ücret rakamlarının yeni yılda ne kadar olacağını oldukça merak etmekte. Türkiye’de bir işçinin kazanabileceği en düşük ücret anlamında yer alan asgari ücretlerin yeni yıl ile birlikte ne kadar zamlanacağı oldukça merak edilmekte. Asgari Ücret Komisyonu Aralık ayında toplanarak net bir karara varacak. Yeni yılda yapılacak olan asgari ücret zammının ne kadar olacağı ile ilgili tahminler ise komisyonlar tarafından gerçekleştirilmekte. İşte milyonlarca işçinin merak ettiği asgari ücret zammı ile ilgili net ve brüt tahminleri haberimizin devamında yer alıyor..

Her sene gerçekleşen Asgari Ücret Komisyonu toplanması Aralık ayında bu sene tekrar gerçekleşecek. Asgari ücret pazarlıkları ile ilgili tartışmaların başlamasına neredeyse sayılı günler kalırken yeni yılda ki net rakamlar oldukça merak edilmekte. Peki ne kadar zam yapılacak?

YENİ YILDA ASGARİ ÜCRETE YAPILACAK NET VE BRÜT ZAM TAHMİNLERİ

Her sene asgari ücrete yapılan zam % oranında hesaplanmaktadır. Geçmiş yıllarda yapılan zamların boyutu ise şu şekildeydi.

Vatandaşlar;

  • 2016 yılında %30
  • 2017 yılında %7,9
  • 2018 yılında %14,2
  • 2019 yılında %26,1
  • 2020 yılında ise %15

zam uygulanmıştı.

YENİ YILDA ENFLASYON BEKLENTİSİ NE KADAR?

 Her yıl açıklanan enflasyon rakamları ile ilgili yeni yıl tahminleri kamuoyu ile paylaşıldı. 2020 yılı içerisinde enflasyon rakamlarının %12,1 olduğu açıklanırken yeni yılda ise bu rakamın %9,4 olacağı paylaşıldı.

2021 yılı içerisinde memur maaşları ve kamu işçileri için yapılacak artış yüzdesi %3+%3 oranında yapılacak. Enflasyon ise bu rakamların üstünü de aşarsa bu fark ücret ve maaşlara yansıtılacak.

2021 YILI ASGARİ ÜCRET ZAM TAHMİNLERİ

OVP’de yapılan enflasyon hedeflerine göre 2021 yılı içerisinde enflasyon rakamlarının %8 olması bekleniyor.

Asgari ücret ise bu doğrultuda brüt rakamı 3.178TL ve net asgari ücretin ise 2.510TL olacağı belirtiliyor.

Merkez Bankası’nın yaptığı açıklama ve enflasyon tahminlerine göre enflasyon rakamının %12,1 olacağı belirtiliyor. Bu doğrultuda ise brüt asgari ücret 3.299TL ve net asgari ücret rakamlarının 2.605TL olacağı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.