1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Yeni işe girenlere tek seferlik ödeme yapılacak! 2 aylık ödeme tek seferde yatırılacak!
Yeni işe girenlere tek seferlik ödeme yapılacak! 2 aylık ödeme tek seferde yatırılacak!

Yeni işe girenlere tek seferlik ödeme yapılacak! 2 aylık ödeme tek seferde yatırılacak!

İşte devletten işe yeni giren vatandaşlara destek detayları…Ülkemizdeki vatandaşların çeşitli alanlarda ihtiyaçlarına yönelik birçok nakdi destek yatırılıyor.

A+A-

Yeni işe başlayan vatandaşlar başvuru yaparak devletten 2 aylık ödemeyi tek seferde alacak. İşte devletten işe yeni giren vatandaşlara destek detayları…
Ülkemizdeki vatandaşların çeşitli alanlarda ihtiyaçlarına yönelik birçok nakdi destek yatırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yapılan bu nakdi yardım ödemelerinden birisi de yeni işe giren vatandaşlar için sağlanıyor.

İşe girdikten sonra ilk maaşı alana kadar temel ihtiyaçların karşılanmasına yönelik yapılan destek ödemesiyle maaş alana kadar ceplerin rahat etmesi amaçlanıyor. 18 yaşına giren ve 55 yaşına kadar olan tüm vatandaşların yararlanabileceği devlet desteği ödemesi içinse başvuru yapılması gerekiyor. Peki, işe yeni başlayanlara devlet desteği başvurusu nasıl yapılıyor? Yeni işe başlayanlara devlet desteği şartları neler? İşe başlayanlara nakdi destek ödemesi ne kadar veriliyor? İşte yeni işe başlayanlara nakdi devlet desteği detayları…

İŞE GİRİŞ TEŞVİKİ DEVLETTEN GELİYOR

Devlet, işe giriş teşviki olarak vatandaşlara nakdi destek yatırıyor. Bu nakdi destekten faydalanmaya ihtiyacı olan kişiler ise başvuru yapıyor. 6 bin 667 TL olarak yatan ödeme miktarından 18 ila 55 yaş arasında olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları faydalanıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı duyuru ile vatandaşların müracaatlarını e-Devlet platformundan yapması gerektiğini duyurdu.

İŞE BAŞLAMA YARDIMI ŞARTLARI

İşe başlama yardımı SYDV (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları) aracılığıyla vatandaşlara veriliyor. Bu nakdi destek ödemesi bir yılda iki kez almak üzere sınırlandırılıyor. İŞKUR’a müracaat ederek işe girişi yapılan vatandaşların Sosyal Yardım Bilgi Sistemi’ne bildirimi İŞKUR’dan yapılıyor. Ardından ikamete bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat ediliyor. Başvurular işe giriş bildiriminin ardından 30 gün içinde gerçekleştiriliyor. İŞKUR’a kaydı olan, iş arayışındaki vatandaşın iş veya mesleki kurslara katılmayı üç kere reddetmesi halinde ise işe başlama yardımı alma hakkı iptal ediliyor.

İŞE BAŞLAMA YARDIMI NE KADAR YATIYOR?

İşe başlama yardımı mevcut brüt asgari ücret üzerinden hesaplanıyor. Brüt asgari ücretin 3’de 1’i oranında işe yeni başlayan vatandaşlar ödemelerini toplu olarak alabiliyor. Buna ek olarak ŞEY (Şartlı Eğitim Yardımı) ile ŞSY (Şartlı Sağlık Yardımı) alan vatandaşlara destek ödemeleri de 1 yıl daha devam ediyor. Bu ödemeleri alan vatandaşlar 12 ay daha halihazırda yatan desteklerinden faydalanabiliyor. 6 bin 667 TL olarak yatacak ödemelerden şartları uyan tüm vatandaşlar başvuru yaparak faydalanabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.