1. HABERLER

  2. SSK

  3. Yeni EYT Haberi! 40 Yaş Üzerindeki Vatandaşlara Erken Emeklilik Müjdesi Geldi
Yeni EYT Haberi! 40 Yaş Üzerindeki Vatandaşlara Erken Emeklilik Müjdesi Geldi

Yeni EYT Haberi! 40 Yaş Üzerindeki Vatandaşlara Erken Emeklilik Müjdesi Geldi

40 yaş üzerinde olan kişilere EYT bekleyişi içerisinde olan kişilere müjdeli haber geldi. Erken emekli olabilmek için gerekli şartları dolduran kişiler başvuru yapabilecekler…

A+A-

40 yaş üzerinde olan kişilere EYT bekleyişi içerisinde olan kişilere müjdeli haber geldi. Erken emekli olabilmek için gerekli şartları dolduran kişiler başvuru yapabilecekler…

Belirtilen şartları sağlayan ve erken emekli olmak için bekleyişte olan tüm kişiler başvuru hakkına sahip olabilecekler. SGK ve SSK tarafından ödemesi yapılacak kişilerin maluliyet hakkı şartları belli oldu.Sağlık açısından çalışma uygunluğu bulunmayan 40 yaşın üzerinde olan kişilere özel olarak emeklilik hakkı tanınacak. 40 yaşın üzerindeki bireylerin tamamı bu başvurularda hak sahibi olabilecekler. Ancak hekimlerce beden sağlığını kaybedecek kişilerin onaylı bir rapor olması gerekmektedir.

Malulen Emekli Şartları

40 yaş üzerinde olan ve emekli olmak isteyen kişiler rahat bir şekilde başvuru yapabilecekler. Fakat bedensel açıdan sağlıklarının %60’lık kısmının kaybedilmiş olması gerekmektedir. Raporlar eşliğinde kanıtlamak zorunda olmaktadırlar. Hem işverenler hem kişiler söz konusu erken emeklilik için başvuru yapabilecekler.

Bireyler eğer iş kazaları veya meydana gelecek meslek hastalıkları konusunda sağlığını kaybettikleri zaman söz konusu bireylerin bu tarzdaki rahatsızlıklarına yakalanmaları veya kazanın ardından sakat kalmaları sonrasında başvuru yapabilecekler. İş yaşantısına bireyler tarafından devam edemediklerine dair yaşadıkları bir belge sunmaları dahilinde malulen emekli olabilecekler. Böylelikle tek gerekli olan şey ise sağlığından %60’lık oranda kayıp yaşanması gerekmektedir.

Başvurular Nasıl Yapılır?

Söz konusu emeklilik hakkı kazanmak isteyen kişiler en yakın SGK müdürlüğüne giderek bizzat başvuru yapmaları gerekmektedir. Kişiler bağlı bulunan emeklilik türüne uygun bir şekilde yazılı bir başvuru yaptıkları zaman kişilerin maluluk durumlarına bakılacak ve emekli olmak için hak kazanacaklar. Kişiler mevcut şartları sağladıkları zaman maaş ödemelerinden yararlanmaya hak kazanabilecekler.

Malulen emekli olamayan kişilere farklı bir emeklilik imkânı olan doğum yapan kadınlara sunulan izinlerle erken emekli olabilecekler. Fakat daha doğum gerçekleştirmemiş ve evlatlık edinen annelerde bu erken emeklilik kapsamından yararlanabilecekler. Geriye kalan prim günlerinin ödemesi yapıldıktan sonra bu kapsamda bulunan tüm kadınlar emekli olabilecekler. İster malulen ister kadın doğumu ile emekli olun eksik primlerinizi ödemeniz gerekebilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.