1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Yeni Eğitim Dönemi Başladı! EBA TV Frekans, Uydu Ayarları Nasıl Yapılır?
Yeni Eğitim Dönemi Başladı! EBA TV Frekans, Uydu Ayarları Nasıl Yapılır?

Yeni Eğitim Dönemi Başladı! EBA TV Frekans, Uydu Ayarları Nasıl Yapılır?

Mart ayında başlayan salgın sürecinde ortaokul, lise ve üniversiteler online eğitim modeline geçmişti. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında da öğrenciler 18 Eylül’e kadar EBA TV üzerinden eğitim almaya devam edecek. Peki, milyonlarca öğrenciye eğitim verecek olan EBA TV’nin uydu frekans bilgileri ne? TÜRKSAT üzerinden EBA TV frekans ayarı ile ilgili bilgiler, haberimizin devamında…

A+A-

Mart ayında başlayan salgın sürecinde ortaokul, lise ve üniversiteler online eğitim modeline geçmişti. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında da öğrenciler 18 Eylül’e kadar EBA TV üzerinden eğitim almaya devam edecek. Peki, milyonlarca öğrenciye eğitim verecek olan EBA TV’nin uydu frekans bilgileri ne? 

31 Ağustos itibariyle öğrenciler geçtiğimiz öğretim yılının ikinci yarısında olduğu gibi, eğitimlerini EBA TV üzerinden almaya başladı. TRT ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttükleri EBA TV projesinin 18 Eylül’e kadar devam edeceği biliniyor. İlerleyen günlerde eğitim düzeni ilgili bir değişim olup olmayacağı ise henüz net olarak belli değil.

Milyonlarca öğrencinin uzaktan eğitim yapacağı EBA TV’nin TÜRKSAT frekans bilgileri ve yayın akışı programı ise şöyle:

TÜRKSAT İçin EBA TV Frekans Bilgileri

31 Ağustos-18 Eylül 2020 arasında devam etmesi planlanan uzaktan eğitim için EBA TV frekans ayarları:

Bu ayarlar üzerinde EBA TV Türksat frekans ayarlarını gerçekleştirerek uzaktan eğitim programlarını takip edebilirsiniz.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı EBA TV Uzaktan Eğitim Hangi Kanalda

18 Eylül’e kadar devam etmesi beklenen EBA TV uzaktan eğitim programı TRT’ye bağlı kanaldan gerçekleştirilecek: EBA TV ilkokul, ortaokul ve lise.

EBA TV’de Yayınlanacak Dersler Neler?

31 Ağustos’ta ilkokul, ortaokul ve lise için başlayan EBA TV uzaktan eğitim programında temel derslerin yayınları başladı. 20 dakikalık süreler halinde başlayan derslere ek olarak, ders aralarında etkinlik kuşakları ile de öğrencilerin bilgileri pekiştiriliyor.

İlkokul EBA TV kanalında, okul programında yer alan temel dersler verilecek. Ortaokul EBA TV kanalında ise; temel derslere ek olarak Sosyal Bilgiler dersleri de yer alıyor. Lise ders programında ise; Fizik, Kimya, Biyoloji dersleri ayrı olarak veriliyor. Ayrıca, Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya ve Tarih gibi lise dersleri de yine EBA TV üzerinden verilecek.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.