1. HABERLER

  2. NASIL YAPILIR

  3. Yaş Maya Maskesi Nasıl Yapılır? Lekeler, Sivilceler ve Kırışıklıklar İçin Maya Maskesi Tarifi
Yaş Maya Maskesi Nasıl Yapılır? Lekeler, Sivilceler ve Kırışıklıklar İçin Maya Maskesi Tarifi

Yaş Maya Maskesi Nasıl Yapılır? Lekeler, Sivilceler ve Kırışıklıklar İçin Maya Maskesi Tarifi

Maya, ciltte kan dolaşımı ve nemlendirme üzerinde muhteşem etkilere sahip olan besinler içerdiğinden benzersiz bir malzemedir. Sivilce ve lekeleri azaltmaya yardımcı olurken, kolajen üretimini destekler ve cildin elastikiyetini arttırmaya yardımcı aminoasitler ve antioksidanlar içerir.

A+A-

Maya, ciltte kan dolaşımı ve nemlendirme üzerinde muhteşem etkilere sahip olan besinler içerdiğinden benzersiz bir malzemedir. Sivilce ve lekeleri azaltmaya yardımcı olurken, kolajen üretimini destekler ve cildin elastikiyetini arttırmaya yardımcı aminoasitler ve antioksidanlar içerir.

Kuru, yağlı ya da normal bir cilt tipine sahipseniz; sivilce, siyah nokta ya da diğer cilt problemleri ile uğraşıyorsanız, yaş maya maskesi ile doğal ve pratik bir çözüm bulabilirsiniz. Maya maskesini düzenli olarak uyguladığınızda, cildinizin yağ dengesinin sağlandığını ve kırışıklıkların azaldığını görebilirsiniz.

Cilt problemlerinde genellikle kimyasal ürünler kullanılsa da, bu ürünler her zaman tam bir çözüm sağlamayabilir. Maya ise, cilt için önemli olan temel vitamin ve mineraller içerdiğinden, cilt için etkili bir şekilde çalışmaktadır.

Yaş Maya Maskesi Ne İşe Yarar?

B vitaminleri yönünden zengin olan yaş maya maskesi, özellikle sivilce problemi olanlar ve kırışıklıklarını azaltmak isteyenler için faydalıdır:

  • İçerdiği B6 vitamini sivilceleri ve cilt kuruluğunu azaltır.
  • B2 vitamini ile ciltte yeni hücre oluşumunu tetikler. Ayrıca, egzama gibi cilt problemlerinde faydalıdır.
  • B3 vitamini, cildin nemini arttırmaya yardımcı olurken, var olan sivilcelerin de daha kısa sürede iyileşmesini sağlar.
  • Güçlü antioksidan etkileri olan B1 vitamini ile cilt yaşlanmasını geciktirir. Sivilce lekelerini hafifletir ve ince çizgilerin oluşumunu geciktirir.
  • Folik asit, antioksidan etkilere sahiptir. Ayrıca, sivilceye neden olan bakterileri temizlemeye yardımcı olur.
  • Potasyum içeriği ile cilt kuruluğunu giderir ve cildin uzun süre nemini korumasına yardımcı olur. Bu yönüyle, özellikle kuru ciltler için idealdir.

Yağlı Ciltler Yaş Maya Maskesi Uygulayabilir Mi?

Yağlı bir cilt tipine sahipseniz, yaş maya maskesi ile gözeneklerdeki tıkanma problemini azaltabilirsiniz. Bu maske, yağ dengesini sağlayarak sivilce problemini önlemeye yardımcı olacaktır. Ayrıca, mevcut sivilcelerin azalmasını da sağlar.

Yaş Maya Maskesi Nasıl Hazırlanır?

  • Yağlı Ciltler İçin

1 çorba kaşığı yaş mayayı 10 damla limon suyu ile karıştırıp, ince bir tabaka halinde cildinize uygulayın. Karışımı 15-20 dakika cildinizde bekledin ve ardından yüzünüzü ılık su ile durulayın.

  • Sivilceli Ciltler İçin

1 çorba kaşığı yaş mayayı; 5 damla limon suyu, 2 çay kaşığı sirke ve 3 damla çay ağacı yağı ile karıştırın. Yüzünüze uygulayıp 15 dakika bekletin ve ılık su ile durulayın.

  • Kuru Ciltler İçin

½ çorba kaşığı yaş mayayı 1 yemek kaşığı süt ve 1 çay kaşığı bal ile karıştırın. Ardından karışımı cildinize ince bir tabaka halinde sürüp 20 dakika bekletin. Kuruduktan sonra, yüzünüzü ılık su ile yıkayın ve cilt tipinize uygun bir nemlendirici sürün.

Alerji testi için, maskeyi önce bileğinize uygulayın 20 dakika bekletin. Herhangi bir kızarıklık ya da tahriş yoksa, yüzünüze de uygulayabilirsiniz. Maksimum fayda sağlamak için; günde en az 2 litre su içmeli, sigara ve kahve tüketiminden kaçınmalısınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.