1. HABERLER

  2. SSK

  3. Yargıtay’dan gelen karar doğrulandı! SGK Tarafından Duyuruldu! Tam 8 yıl erken emeklilik…
Yargıtay’dan gelen karar doğrulandı! SGK Tarafından Duyuruldu! Tam 8 yıl erken emeklilik…

Yargıtay’dan gelen karar doğrulandı! SGK Tarafından Duyuruldu! Tam 8 yıl erken emeklilik…

Uzun yıllar boyu çalışma hayatına devam eden vatandaşlar için bekledikleri sevindirici haber geldi. Tam 8 yıl erken emekli olabilecekler. Erken emeklilik için hangi şartlar aranıyor?

A+A-

Erken emekli olmak binlerce insanın hayali! Bu yüzden yıllarca çalışma hayatına devam eden vatandaşlar prim gün ödemelerini tamamlayarak bir an önce emekli olmak istiyor. Artık tam 8 yıl erken emekli olmak mümkün olacak. Peki hangi şartlar ile kimler erken emekli olabilecek?

SGK konu ile ilgili yaptığı açıklamalar ile dikkatleri çekmeye devam ediyor. Yargıtay tarafından gelen açıklama ile beraber vatandaşlar borçlanma yaparak tam 8 yıl erken emekli olabilecekler. Erken emekli olmak isteyen vatandaşların yüzleri gülmeye devam ediyor. Emekli olmak için vatandaşların tam üç şartı yerine getirmesi gerekiyor.

Bunlar; prim gün ödeme şartı, sigortalı çalışma süresi ve yaş şartları oluyor. Vatandaşlar aradıkları avantajları elde etmek için kendilerine uygun yol arıyor. Vatandaşlar prim gün ödeme ve sigortalı çalışma şartlarını yerine getirseler bile yaş engellerinden dolayı bazen emekli olmak konusunda sorun yaşıyordular.

Fakat Bağkur kapsamında emekli olmak isteyen vatandaşlar için birçok farklı alternatifler gelmeye devam ediyor. SGK tarafından doğrulanan karar ile beraber esnaf vatandaşlar yaptıkları Bağkur tescil tarihlerine göre erken emekli olma haklarının sahibi olacaklar. Bağkur tescil ve kayıtlar için gerekli taban tarihleri de araştırılmaya devam ediyor. Oda kayıt tarihinin ne zaman olması gerekiyor?

Bağkur geriye dönük tescil haklarına dikkat etmek gerekir.

Bağkur tescili olan vatandaşlar için artık tarihleri geriye çekme hakları da geliyor. Bir yandan da oda kaydı olan vatandaşların erken emekli olmaları için yeşil ışıklar da yanıyor. 4 Ekim 2000 tarihinden daha önce tescilleri yer alan vatandaşlar 20 Nisan 1982 tarihi ile dönük tescil çekme haklarının sahibi olacaklar. Oda kaydı yaptıranlar ise 22 Mart 1985 tarihine dikkat etmesi gerekir. 4 Ekim 2000 tarihinden daha sonra girişleri olanların ise azami tarihten itibaren geçerli olmasına dikkat etmek gerekir. Bağkur kayıtları silinen vatandaşlar tekrar başvuru yaparak aktif ettirebilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.