1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Yapılan son ankette 2 partiye büyük şok! 2 Partinin baraj altında kaldığı tespit edildi
Yapılan son ankette 2 partiye büyük şok! 2 Partinin baraj altında kaldığı tespit edildi

Yapılan son ankette 2 partiye büyük şok! 2 Partinin baraj altında kaldığı tespit edildi

Aksoy Araştırma'nın anket sonuçlarına göre; “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna seçmenlerin % 15,5’i kararsız olduğunu belirtmek istemediğini ve ‘oy kullanmayı düşünmediklerini’ söyledi.

A+A-

Aksoy Araştırma'nın sonuçlarına göre; “Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusuna seçmenlerin % 15,5’i ‘kararsız olduğunu’, ‘belirtmek istemediğini’ ve ‘oy kullanmayı düşünmediğini’ söyledi.

Aksoy Araştırma tarafından haftalık olarak yapılan ‘Türkiye Monitörü’ anket araştırmasının sonuçları açıklandı. Yapılan ankette Meclis'te bulunan iki partinin baraj altında kaldığı görüldü.

Araştırma sonuçlarında kararsızlar dağıtıldıktan sonra Cumhur İttifakı’nın oy oranı % 41,4 olurken, Millet İttifakı’nın oy oranı ise % 41 seviyesinde görüldü. Parti bazında bakıldığında Cumhur İttifakı'nda olan AKP % 32,3 oy alırken, diğer ortak MHP ise  % 9,1 oy alarak baraj altı kaldı.
Millet İttfakı'nda yer alan CHP % 26,3 oy alırken, İYİ Parti'nin oyu ise % 13 olarak açıklandı.Her iki ittifakın dışında olan HDP’nin oy oranı ise % 9,9'da kalarak barajı geçemedi.Öte yandan araştırmada, DEVA Partisi’nin oy oranı % 2,5, Saadet Partisi’nin oy oranı % 1,7 Gelecek Partisi’nin oy oranı ise % 1,3 oldu.

anketttt.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.