1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Yanlış Biliniyormuş! Telefonlarda Arka Plan Uygulamalarını Kapatmak Fayda Sağlıyor Mu?
Yanlış Biliniyormuş! Telefonlarda Arka Plan Uygulamalarını Kapatmak Fayda Sağlıyor Mu?

Yanlış Biliniyormuş! Telefonlarda Arka Plan Uygulamalarını Kapatmak Fayda Sağlıyor Mu?

Android ve IOS telefon kullanıcıları sıklıkla arka plan uygulamalarını kapatarak, telefonlarının batarya süresinin daha uzun gitmesini sağladıklarını düşünürler. Fakat arka plan uygulamalarını kapatmak fayda sağlıyor mu yoksa sadece yanlış bilinen bir doğru mu?

A+A-

Android ve IOS telefon kullanıcıları sıklıkla telefonlarının arka planlarındaki uygulamaları kapatırlar. Arka planda yer alan uygulamalar kapatıldığı zaman, telefonun pil ömrünün daha uzun olacağına inanılır. Birçok kullanıcı telefonlarında bu işlemi tekrarlar ve arka planda çalışan uygulama bırakmamaya özen gösterir.

Kişiler de arka planda uygulama çalışmasının gerçekten batarya ömrünü bitirip bitirmediğini merak ediyor. Ancak bilinenin aksine arka plan uygulamalarını kapatma batarya ömründe uzamaya etkili olmuyor. Hatta bu işlemin bilinenin aksine bir etkisi dahi yer alıyor.

Arka Plan Uygulamalarını Kapatmak Batarya Ömrünü Arttırır Mı?

Arka planda bulunan uygulamaları kapatarak, batarya ömrünü arttırma düşünmesi tamamen yanlış bir ifadedir. Üstelik bu işlem bataryanın daha hızlı tükenmesine neden olur ve batarya ömrünü olumsuz yönde etkiler. Telefondaki batarya ömrü ile arka planda çalışan uygulamalar birbirleri üzerinde direkt olarak etkili değildir.

Arka planda çalışan uygulamalar bataryanın daha hızlı tüketilmesine neden olur. Fakat bu işlem uygulamanın sürekli olarak kendisini yeniliyor olmasından kaynaklıdır. Her an aktif olan bir uygulama üzerinden sürekli olarak bildirim almak ve konum bilgisini paylaşmak daha hızlı bir şekilde bataryanın bitmesine yol açar.

Uygulamanın Arka Planda Yenilenmesi Nedir?

Telefonlarda yüklü olan uygulamalar için verilen izinler oldukça önemlidir. Eğer telefondaki uygulamaya konum bilgileri veriliyor ise ya da arka plan üzerinde bir medya yer alıyorsa, uygulama arka planda yenileniyor demektir.

Bir uygulamanın telefonun batarya ömrünü azaltması için sürekli olarak açık olması gerekmemektedir. Arka plan uygulamalarını kapatma işlemi dışında uygulamaya verilen izinler de oldukça önemlidir. Cihaz tarafından uygulamaya verilen izinler kontrol edilir ve yenilenme izinleri kaldırılır ise arka planda yenilenme işlemi sonlandırılacaktır.

Kişilerin aktif olarak kullanmadığı uygulamaların izinlerini de kısıtlaması gereklidir. Bu kısıtlama ile birlikte kişiler, yalnızca uygulamayı kullandıkları anlarda bildirim alırlar. Ayarlar kısmına girilmeli ve arka planda yenilenme özelliği kapatılmalıdır. Arka planda yenilenme özelliği kapatılan uygulamalardan bildirim gelmez ve telefonun şarj ömrü uzun olur.

Arka Plan Uygulamalarını Kapatma Söylentisi

Arka planda kullanılan uygulamaları kapatmak telefonun Ram kullanımında olumlu olarak etkilidir. Arka planda yer alan uygulamalar, çalıştıkları sürece bataryanın daha hızlı tükenmesine yol açarlar. Bu çalışmanın sonlandırılması için de uygulamanın kısıtlanması gereklidir.

Arka planda bulunan uygulamalar Ram üzerinde ağırlık oluşturur, ancak kapatıldıkları zaman Ram kullanımını rahatlatırlar. Günümüzdeki telefonlarda Ram belleği oldukça fazladır, bu nedenle günümüzdeki telefonlar için bu işlemin yapılması gerekli değildir. Eğer donma yapan bir cihaza sahip değil ise kişi bu işlemi yapmak zorunda değildir.

Batarya Tüketimini Arttırıyor

Arka planda çalışan uygulamaları kapatmak, kişilerin bildiğinin aksine batarya tüketimini olumsuz etkiliyor. Arka planda bulunan uygulama her an kullanılmaya hazır olduğu için daha az batarya harcanmasına neden olur. Eğer uygulamalar tamamen kapanır ise yeniden açılması için belirli bir enerji harcanması gereklidir.

Bu nedenle sürekli kullanılan uygulamaların arka planda çalışması ile birlikte batarya tüketimi daha da azaltılmış olur. Kişiler sürekli kullandıkları uygulamayı arka planda açık tutmalı ve her an kullanılabilir bulundurmalıdır. Bu sayede her açıldığında yeniden batarya kullanımı sağlamaz. Uygulamayı yeniden açmak için harcanan ekstra enerji bu sayede harcanmaz ve kişiler rahat bir kullanım sağlayabilirler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.