1. HABERLER

  2. NASIL YAPILIR

  3. Yan Yağlar Nasıl Eritilir Yan Bölge Eritme Egzersizleri - Evde Hızlı Zayıflatan Egzersizler
Yan Yağlar Nasıl Eritilir Yan Bölge Eritme Egzersizleri - Evde Hızlı Zayıflatan Egzersizler

Yan Yağlar Nasıl Eritilir Yan Bölge Eritme Egzersizleri - Evde Hızlı Zayıflatan Egzersizler

Bel çevrenizde olan yağları yakmak istiyorsanız önce yediklerinizi düzenlemeye başlayın. Yediğiniz yiyecekler bel çevrenizde biriken yağlara dönüşüyor. Bu yüzden daha sağlıklı besinler tüketmeye odaklanmalısınız. Yanları eritmek için sadece beslenme düzeniniz değiştirmek yeterli olmayacaktır. Bunun için spor yapmanız da yan bölgeyi eritmek adına yardımcı olacaktır.

A+A-

Yan yağları eritmek için düzenli bir şekilde egzersiz yaparak bu yağlardan kurtulabilirsiniz. Yan yağların gitmesi biraz zaman alabilir özellikle de vücut şeklinize göre ve metabolizma hızınıza göre bu durum değişkenlik gösterecektir. Bu yüzden yavaş ve düzenli bir şekilde çalışmanız yağlarınızın gittiğini görmenize yardımcı olacaktır.

Öncelikle kararlı olmanız gerekiyor. Çünkü kararlı olmadığınız zaman yan yağlarını eritmek için istikrarlı bir beslenme istikrarlı bir egzersiz düzeni yakalayamazsınız. Bunun için başlamaya ve devam etmeye oldukça kararlı olmalısınız.

Düzeninizi ayarlamalısınız. Gün içinde ne zaman ne yiyeceğinizi daha önceden belirlemeniz yan yağlarınızı eritmek adına size daha çok yardımcı olacaktır. Bunun dışında yapacağınız egzersizlerin düzenini de ayarlayabilirsiniz. Günlük ne kadar süre egzersiz yapmanız gerektiğini ve kaç gün boyunca devam etmeniz gerektiği not alabilirsiniz. Bu sayede daha rahat ve kolay bir şekilde egzersiz yaparak yan yağlarınızı eritebilirsiniz. Sadece bu programa sadık kalmalısınız. Aksi takdirde yapacağınız egzersizin hiçbir faydasını göremezsiniz.

Yan Yağları Eritmek İçin Egzersizler

Yan yağlarınızı eritmek için aslında biraz zaman ayırarak ve birkaç hareketi düzenli olarak tekrar ederek bu sorundan kurtulabilirsiniz. Bunun için sizlere önereceğimizi 5 farklı hareketi tekrar edebilirsiniz. Bu hareketleri yapabilmek için zemin üzerinde kullanacağınız mat edinin mutlaka. Bu sayede zeminin sertliğini hissetmeyeceksiniz. Sırtınız yere değdiği zaman acımadan spor yapabilin diye mat kullanmanız önemlidir. Hareketleri merak ediyorsanız gelin bir bakalım.

1-Elinize bir sopa alın ve zemin üzerine oturun. Bacaklarını denge sağlamak amacıyla yana doğru açın. Sopayı boynunuzun arkasına koyarak omuzlarınıza yerleştirin. Ellerinizi uç kısımlara yakın olarak koyun. Karın kaslarınızı sıkın ve vücudunuzu yaş bir şekilde sağ tarafa doğru çevirin. Daha sonra tersi yönde aynı hareketi tekrarlayın. Bu hareketi yaparken karın kaslarınızı kullanmayı ihmal etmeyin. Hareketi yanlarda yanma hissi olana kadar tekrar edin.

2-Yumuşak bir zemin üzerine sırtüstü uzanın. Daha sonra dizlerinizi bükün ve ayalarınızı poponuza doğru çekin. Ellerinizi ise kafanızın arkasına gelecek şekilde koyun. Sağ ayağınızı sol dizinizin üstüne koyacak şekilde yerleştirin. Daha sonra sol dirseğinizi sağ dizinize değdirmeye çalışacak şekilde bu hareketi tekrar edin. Daha sonra yavaşça nefes alıp biraz uzanın. Diğer diziniz için aynı hareketi tekrar edin ve bırakın. Acele etmeden ve doğru bir şekilde nefes alarak aynı hareketi doğru şekilde yapın.

3-Yumuşak zemin üzerine uzanın ve dizlerinizi hafif bükün. Sol elinizi kafanızın arkasına gelecek şekilde koyun. Sağ dirseğinizi denge kurmak adına yere dayayın ve ayaklarınızı birleştirin. Daha sonra bitişik olacak şekilde ayaklarınızı yavaşça yukarı doğru kaldırın. Bu hareketi 15 kere yaptıktan sonra tarafınızı değiştirin. Aynı hareketi diğer taraf için de 15 kere tekrar edin. Ayaklarınızı yere indirmemeye özen gösterin bu sayede kaslarınız daha iyi çalışacaktır.

4-Yumuşak bir zemin üzerine sırtüstü uzanın ve düzlerinizi bükün. Ayalarınızı poponuza doğru çekin. Ellerinizi kulak yanınızda açık bir şekilde tutun. Daha sonra derin nefes alın ve çaprazlama olarak önce sağ dizinize sonra sol dizinize ellerinizi değdirmeye çalışın.  Bu hareketi de 15 kere tekrar edebilirsiniz. Yalnız iyi ve doğru bir şekilde nefes almayı unutmayın. Ayrıca kaslarınızın çalıştığından emin olmak için yandığınızı hissetmelisiniz.

5-Mekik çekme sehpasına uzanıp ayaklarını sabitleyin. Ellerinizi başınızın arkasına gelecek şekilde yerleştirin. Daha sonra vücudunuzu sehpadan kaldırın. Hareketi yaptığını zaman belden yukarısı havada kalacak şekilde olmalıdır. Karın kaslarınız bu sayede çok iyi çalışacaktır. Yanma hissiyatını hissettiğiniz zaman vücudunuzun aslında ne kadar iyi çalıştığını göreceksiniz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.