1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Yakıt Masraflarına Veda Edin! Doğalgaz Faturası Dert Olmaktan Çıkıyor! 7 Ay Süresince Doğalgaz Ücretsiz Olacak!
Yakıt Masraflarına Veda Edin! Doğalgaz Faturası Dert Olmaktan Çıkıyor! 7 Ay Süresince Doğalgaz Ücretsiz Olacak!

Yakıt Masraflarına Veda Edin! Doğalgaz Faturası Dert Olmaktan Çıkıyor! 7 Ay Süresince Doğalgaz Ücretsiz Olacak!

Doğalgaz Faturası Dert Olmaktan Çıkıyor! Evlerde Doğalgaz Ücretsiz Olacak! 7 Ay Boyunca Doğalgaz Ücretsiz Sunulacak! Evinizi Sıcacık Tutmanın Tam Zamanı!

A+A-

2024'ün mayıs ayına kadar kullanımı 81 ilde ücretsiz. Tüm evlerde geçerli olan kullanım sonucunda 153 TL cebinizde kalıyor. İşte merak edilen ayrıntılar...

Ücretsiz doğalgaz kullanımı 7 ay boyunca, 2024'ün mayıs ayına kadar devam edecek. Ücretsiz 25 metreküp doğalgaz kullanımı tüm evlerde devam ediyor. 81 ilde geçerli olan kullanım sonucunda 153 TL cebinizde kalıyor. İşte 25 metreküp ücretsiz doğalgaz hakkında bilmeniz gerekenler...

TÜM EVLERDE GEÇERLİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimler öncesinde ücretsiz doğalgaz kullanımı hakkında şu açıklamalarda bulunmuştu:

"Şimdi sizlerle ülkemizin her bir hanesindeki doğalgaz faturasını düşürecek 2 müjdeyi paylaşmak istiyorum. Birinci müjdemizi açıklıyorum: Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarda ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğalgazı bir yıl süreyle ücretsiz veriyoruz.

Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğalgazın bedeli bir yıl boyunca faturalardan düşürülecektir."

 7 AY BOYUNCA ÜCRETSİZ

Ücretsiz 25 metreküp doğalgaz uygulaması, kış aylarında da devam edecek ve konutlarda 25 metreküpe kadar harcanacak doğalgaz devlet tarafından karşılanacak. 25 metreküp doğalgazın Türk Lirası karşılığı ise 153 TL. 2024'ün mayıs ayına kadar bu tutar faturalardan düşecek.

Örnek vermek gerekirse, 100 metreküp doğalgaz kullandınız. Faturanız normalde 612 TL gelecek. Ancak 25 metreküpü bedava olduğu için faturanız 459 TL gelecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.