1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Whatsapp’tan yeni bir açıklama! Kulaklar için değil gözler için özellik güncellemesi…
Whatsapp’tan yeni bir açıklama! Kulaklar için değil gözler için özellik güncellemesi…

Whatsapp’tan yeni bir açıklama! Kulaklar için değil gözler için özellik güncellemesi…

Gizlilik sözleşmesi tartışmaları son zamanlarda gündemde yerini almaya devam eden konulardan bir tanesi olurken bu sefer de Whatsapp yeni bir özellik ile gündemde yerini korumayı başardı.

A+A-

Gizlilik sözleşmesi tartışmaları son zamanlarda gündemde yerini almaya devam eden konulardan bir tanesi olurken bu sefer de Whatsapp yeni bir özellik ile gündemde yerini korumayı başardı.

 Yaptığı paylaşım sırasında; ‘’ bu sefer de kulaklar için değil gözler için bir özellik gelecek. Videoları durumlara eklemeden ya da sohbetle arası göndermeden önce ses kapatma yapabilir ve gönderebilirsiniz. Şu an için sadece Android sürümlerde geçerli olacak. ‘’ tarzında ifadelere yer verdi.

Gizlilik sözleşmesinde son durum…

Whatsapp şirketi tarafından gelen son dakika gelişmelerine göre gizlilik sözleşmesi 15 Mayıs tarihine kadar uzatıldı. Bu noktada veri paylaşımları ile ilgili sözleşmeleri kabul etmeyen vatandaşlar ne mesaj gönderebilecekler ne de alabilecekler. Aktif olmayan hesap haline gelecekler. Aktif olamayan hesaplar ise bunun üzerinden 120 gün geçmesi ile tamamen silinecekler. Whatsapp arama ve bildirimler 15 Mayıs tarihinden kısa bir süre geçmesi ile artık çalışmamaya başlayacak.

Fakat teknoloji haber sitelerinden gelen son dakika açıklamalarına göre bu durumun sadece birkaç hafta ile sınırlı olacağı dikkatleri çekmeye devam ediyor. Ocak ayında Whatsapp güncellemesinin gelmesi hükümet kanadından tüm vatandaşların tepki göstermesine neden olmuştu.

Bunun ardından özellik müjdesi vermesi whatsapp uygulamasının daha kullanışlı bir hale gelmesine yardımcı olacak. Güncelleme kararı ile gündemde yerini almayı başaran whatsapp zorunlu olarak güncelleme erteleme kararı almıştı.

Bir yandan da platform üzerinde entegre etme özellikleri ile gündemde yer almaya devam ediyor. Google play beta programı kapsamında bulunan kullanıcılara oldukça faydalı bir özellik olacak. Burada yer alan müşteriler için açılacak olan bu özellik ile beraber videoları sessiz kullanmak mümkün kılınacak. Videoyu başkasına gönderecek olduklarında ya da durumlarda kullanmak istedikleri zaman sesleri kısabilecekler. Özellik önümüzdeki günler içerisinde whatsapp kullanıcıları için sunulmuş olacak. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.