1. HABERLER

  2. NASIL YAPILIR

  3. Whatsapp'ta Engellendiğinizi Nasıl Anlarsınız? Whatsapp’tan Engelledi Mi?
Whatsapp'ta Engellendiğinizi Nasıl Anlarsınız? Whatsapp’tan Engelledi Mi?

Whatsapp'ta Engellendiğinizi Nasıl Anlarsınız? Whatsapp’tan Engelledi Mi?

Haberleşme ve iletişim, günümüzde en önemli konu haline gelmiştir. Gün geçtikçe ve teknoloji geliştikçe pek çok yeni platform, haberleşme ve iletişimi daha da kolay hale getirmektedir. Bu sayede dünyanın bir ucundan, diğerine bir mesaj ile erişilebilmektedir. Bu platformlardan bir tanesi de, uzun yıllardır kullanılmakta olan Whatsapp'tır.

A+A-

Whatsapp, mobil cihazlar üzerinde, internet bağlantısı üzerinden mesajlaşmayı sağlayan pratik bir uygulamadır. Bu nedenle gerek IOS, gerek Android tabanlı cep telefonlarında ortak olarak en çok kullanılan programlar arasındadır.

Whatsapp, kullanıcılara pek çok seçenek de vermektedir. Bunlardan bir tanesi, kişinin engellenmesine yöneliktir. Bu sayede kendisine mesaj atması istenmeyen kişilerden mesaj alınmamaktadır. Bu durum, engelli kişiler tarafından kesin olarak görülemediği için, sık sık anlaşılmamaktadır. Eğer engellendiğinizi düşünüyorsanız, bunu anlamak için birden fazla seçenek yer almaktadır. Bunlardan bir tanesi, kişiye mesaj atmaktır. Bu rehberimizde, Whatsapp uygulamasında engellenen kişilerin nasıl anlaşılacağını araştırdık.

Whatsapp’ta Engellenme Nasıl Anlaşılır?

Whatsapp’da engellenme durumu tikler, profil fotoğrafları, çevrim içi durumları, son görülme zamanı gibi seçenekler aracılığı ile anlaşılmaktadır. Bunun için bu konulara dikkat edilmesi gerekilmektedir.

Profil Resmine Bakın

Whatsapp, kişilere bir profil resmi koyma ve bunu istediği zaman güncelleme fırsatı vermektedir. Bu seçenek, rehberde kayıtlı olan numaralar için geçerli olmaktadır. Bu fotoğraflar, herkese açık olmaktadır. Burada bilinmesi gereken nokta, Whatsapp’da kullanıcıların fotoğraf koymadığı ya da kaldırdığı durumlarda, tıpkı Facebook’ da olduğu gibi boş bir profil resmi görünmektedir.

Whatsapp’da engellenmiş olan kişilerin, profil fotoğraflarını görme izinleri de engellenmektedir. Bu sayede engelli kişilerde, profil resmi kalkmaktadır. Ancak belirttiğimiz üzere bu durum, tek başına engel alındığı anlamına gelindiğini göstermemektedir. Zira karşı kişi, sadece resmini kaldırmak da istemiş olabilmektedir.

Çevrim İçi Durumlar

Whatsapp, rehberde ekli olan ve Whatsapp listesinde ekli olan kişilerin çevrim içi olup olmadıklarını, sol üst köşede göstermektedir. Bu, kişilerin o an uygulamada olup olmadığını göstermektedir. Ancak engelli olan kişiler, çevrim içi durumu görememektedir.

Ancak bu, kesin bir engel anlamına gelmemektedir. Zira Instagram ayarlarından, çevrim içi durum herkese kapatılabilmektedir. Dolayısıyla kişiler açık olduğunu kimsenin görmesini istemiyorsa, bunu basitçe gerçekleştirebilmektedir.

Son Görülme Zamanı

Whatsapp, kişilerin açık olup olmadığını gösterdiği gibi, uygulamaya son giriş zamanını da göstermektedir. Whatsapp’da engellenmiş olan kişiler, bu bilgiyi görememektedir. Ancak burada bilinmesi gereken durum, son görülme zamanının, Whatsapp ayarlar kısmında kapatılabildiğidir. Herkesin kolay olarak yapabileceği bu özellik ile kişi son görülme zamanını herkese kapatmaktadır. Dolayısıyla son görülme zamanını göremiyorsanız, bu kişinin bu bilgiyi kaldırdığını da gösterebilecektir.

Tik Durumuna Bakın

Whatsapp, cihazınızdan başka bir cihaza mesaj atıldığında mesajı tek tik ile göstermektedir. Mesaj, karşı cihaza ulaştığında çift tik olmaktadır. Whatsapp mesajları internet aracılığı ile gönderildiği için, karşı cihaz mesajı yalnızca internet erişimi olduğunda almaktadır. Kişi, mesajı okuduğunda ise çift mavi tik olmaktadır.

Engellenmiş olan kişilerin mesajı, cihazlara ulaştırılmamaktadır. Bu nedenle tek tık olmaktadır. Ancak burada karşı kişinin internet bağlantısının olmadığı da hesaba katılmaktadır. Örnek olarak kişi, uzun süre elektrik kesintisine maruz kalmışsa ve mobil paketi de yoksa, uzun saatler mesajınız tek tık olarak kalabilecektir. Ancak bu zaman oldukça uzunsa, engellenmiş olmanız büyük bir olasılıktır.

Bahsetmiş olduğumuz bu engellenme durumları, tek başlarına bir anlam çoğu zaman ifade etmemektedir. Ancak bunların kombin olması, bir engeli ifade edecektir. Örnek olarak bir hesapta profil resmi varsa ve aniden profil resmi kalkmış ve mesajlarınız da tek tikse, bu engel aldığınızı gösterecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.