1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. WhatsApp Projesi Büyük Prestij Kaybına Sebep Oldu
WhatsApp Projesi Büyük Prestij Kaybına Sebep Oldu

WhatsApp Projesi Büyük Prestij Kaybına Sebep Oldu

Facebook tarafından WhatsApp’ta reklam yayınlanacağına ilişkin açıklama sonrasında gelen tepkiler sebebiyle bu düşüncesinden şimdilik vaz geçtiği iddia ediliyor.

A+A-

Facebook son dönemde attığı her adımla tepki çekmeye ve eleştiri yağmuruna tutulmaya devam ediyor. Facebook yönetimi attığı her adımda para kazanmak için yeni projeler geliştirse de genel itibari ile bu durumun onların imajına ciddi anlamda zarar verdiği görülüyor.

Daha 5 yıl öncesine kadar dünyanın en popüler sosyal medya platformu olan Facebook yanlış politikalar ve kullanıcıları gelir kapısı gören anlayışı ile adete dibi gördü. Şimdilerde 40 yaş üzerin kullanıcıların uğrak yeri olan Facebook eski popülerliğini mumla arıyor. Facebook’un yaşadığı be gerileme geçmiş dönemde satın aldığı ve şimdilerde kendi alanlarının en popüler uygulamaları olan İnstagram ve WhatsApp uygulamalarında da görüleceği konuşuluyor.

Reklam Yayınlayacak WhatsApp Projesi Büyük Prestij Kaybına Sebep Oldu

Facebook aktif olarak 1,5 milyar kullanıcısı bulunan WhatsApp sayesine büyük bir reklam geliri kazanacağını düşünürken gelen tepkiler sebebiyle bu hayalinden şimdilik vaz geçmiş görünüyor. Konu ile ilgili sosyal medya platformlarında yapılan yorumlarda Facebook’u yalancılık ve sahtekarlıkla suçlandığı görülüyor.

Facebook tarafından yapılan bu reklam hamlesinin WhatsApp uygulamasına büyük bir saygınlık kaybına neden olduğunu ve birçok kişinin yeni bir mesajlaşma uygulamasına geçmeyi ciddi anlamda düşündüğü ifade ediliyor. Son dönemde yaşanan sorunların benzerleri İnstagram içinde konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.