1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Whatsapp Bazı Telefonlarda Kullanılmayacak! Whatsapp Alternatifi Anlık Mesajlaşma Uygulaması!
Whatsapp Bazı Telefonlarda Kullanılmayacak! Whatsapp Alternatifi Anlık Mesajlaşma Uygulaması!

Whatsapp Bazı Telefonlarda Kullanılmayacak! Whatsapp Alternatifi Anlık Mesajlaşma Uygulaması!

Facebook tarafından oluşturulan yeni maddelerin Whatsapp kullanıcıları için de kabul edilme zorunluluğu geldi. Bu maddeler doğrultusunda kişilerin bilgileri Facebook ve bünyesinde yer alan şirketler tarafından kullanılmasına izin verilmiş olacak.

A+A-

Yeni şartları kabul etmeyen kişilerin ise Whatsapp hesapları 8 Şubat 2021 tarihinden sonra kaldırılacak. Whatsapp tarafından gelen yeni maddeleri reddeden kişiler için yeni uygulama önerileri ile karşınızdayız.

Whatsapp 2012 yılında kurulmuş ve birçok insanın aktif olarak kullandığı mesaj uygulaması olmuştu. Uygulamanın bu kadar sevilmesinin en iyi yanlarından birisi ise herhangi bir ücret talep etmemesinin yanı sıra reklamsız kullanım imkanı da sağlıyor oluşuydu. Whatsapp kurulduktan 2 sene sonra Facebook şirketleri tarafından satın alındı ve uygulamanın işleyiş tarzında değişmeler meydana geldi. Facebook kullanıcılarının verilerini işleme aşamasını başka bir boyuta taşıdı.

Whatsapp kullanan kişilere Facebook ve bünyesinde bulunan şirketler tarafından bilgilerini paylaşma metni yayınlandı. Bu metinin yayınlanmasının ardından Elon Musk tarafından önerilen Signal uygulamasının yanı sıra, Telegram ve WeChat gibi birçok uygulama indirilmeye başlandı. Whatsapp gibi mesajlaşmaya imkan veren ve Whatsapp hesabını silecek herkese yeni uygulama önerileri yazının içerisinde derledik.

Whatsapp tarafından gönderilen bildirimleri kabul etmeyen kişilerin hesapları 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren kaldırılacak. Whatsapp’a aynı hesapla giriş artık yapılamayacak ve kişiler yeni maddeleri kabul etmek zorunda kalacaklar.

Alternatif Konuşma Uygulamaları

  • Turkcell BIP,
  • Signal,
  • Discord,
  • Telegram,
  • Google Duo,
  • ICQ,
  • Viber.

Her An Mesaj Silmeye İmkan Veren Viber

Whatsapp hesaplarını artık kullanmayacak kişiler için sunulan alternatiflerden birisi de Viber uygulamasıdır. Bu uygulama sesli, görüntülü ve yazılı mesajlar için her an silme fırsatı tanıyor. Whatsapp uygulamasında mesaj silme işlemleri için belirli bir zaman kısıtlaması mevcuttu. Ancak Viber uygulamasında kişiler istedikleri anlarda mesaj silebiliyorlar. Ekranda yazışmalar gizlenebiliyor ve uygulamanın kendi oyunları da bulunuyor. Bu sayede kullanıcılar uygulama üzerinde konuşma sağlarken oyun da oynayabiliyorlar.

Viber uygulamasının kötü yanlarından birisi ise telefonda büyük bir yer kaplamasıdır. RAM kapasitesi az olan telefonlarda kasma ya da donma sorunları ile karşılaşılabilir.

Geçmişten Günümüze Gelen ICQ

ICQ uygulaması 1990’lı yıllarda bilgisayar üzerinden kullanılan bir haberleşme uygulamasıydı. Whatsapp ile birebir rakip olabilecek bu uygulama, sınırsız kullanıcıya erişim hakkı veriyor. Gruplar içerisinde belirli bir kişi sınırlaması olmadığı için ilgi çekici uygulamalar arasında yer alıyor.

Yüksek performansa sahip olmayan cihazlarda arka plan donmasına neden olabilen bir uygulamadır.

Elon Musk Tarafından Tavsiye Edilen Signal

Signal diğer uygulamalara göre daha fazla gizlilik imkanı sunduğu için tercih edilebilir uygulamalar arasında yer alıyor. Görüntülü ve sesli aramalara imkan veren uygulama, android telefon kullanıcıları için kısa mesaj şeklinde de kullanılabiliyor. Android telefon kullanan kullanıcılar Signal uygulamasını kısa mesaj atmak için de kullanabilirler.

Whatsapp hesabını silecek kişilere alternatif olarak sunulan bu uygulama, belirli bir zaman sonra konuşmaları otomatik siliyor.

Uzun Zamandır Hayatımızda Yer Alan Telegram

Yıllardır kullanılan ve Whatsapp uygulamasına en yakın kullanıma sahip olan uygulamalardan birisi de Telegram’dır. Bu uygulama grup mesajlaşmalarına imkan veriyor ve herhangi bir sınırlama koymuyor. Whatsapp’tan sonra kullanımına alışmak biraz zaman gerektirse bile verimli uygulamalardan birisidir.

Turkcell’den BIP

Whatsapp sildikten sonra yerli bir uygulama kullanmak isteyenler için BIP ideal bir seçenek gibi duruyor. Görüntülü, sesli ve yazılı mesajlaşmaya imkan sunan bu uygulama yenilikçi birçok özelliği de barındırıyor. Uygulama üzerinden para ya da faks göndermek mümkündür. Turkcell hattı kullanan kişiler için uygulama ücretsiz internet imkanı sunuyor.

Sohbet Odalarında Toplanmak İsteyenler İçin Discord

Discord özellikle kimliği gizli tutarak sohbet etmeye yarayan bir uygulama. Genellikle oyun oynayan kişilerin kullandığı bu uygulama, sohbet odaları kurma imkanı tanıyor. Yani telefon numarası vermeden başka kişilerle mesajlaşma imkanı sunan bir uygulama.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.