1. HABERLER

  2. NASIL YAPILIR

  3. Whatsapp Aramasında Ses Karşı Tarafa Gitmiyor Çözümü – Görüntülü Konuşurken Ses Gitmiyor Sorunu
Whatsapp Aramasında Ses Karşı Tarafa Gitmiyor Çözümü – Görüntülü Konuşurken Ses Gitmiyor Sorunu

Whatsapp Aramasında Ses Karşı Tarafa Gitmiyor Çözümü – Görüntülü Konuşurken Ses Gitmiyor Sorunu

Whatsapp aramasında ses karşı tarafa gitmiyor sorunu birçok kişi tarafından karşılaşılabilen bir sorundur. Bulunduğumuz zaman içerisinde iletişim kurmak için en çok kullanılan program Whatsapp olarak bilinir. Bu uygulama üzerinden kullanıcılar daha kolay mesajlaşabilir, arayabilir hatta görüntülü iletişim kurabilirler.

A+A-

 

Günümüzde android ya da IOS işletim sistemi ile telefon alan birçok kişi, ilk olarak bu uygulamayı yükler. İnternet olmadan çalışmayan bir uygulamadır ve interneti olan kişiler tarafından iletişim sağlanabilir. İnterneti olan kişiler, diğer Whatsapp kullanıcılarına ses kaydı ya da mesaj atma işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler. Birçok özelliği barındıran uygulama, bu özelliklerin kullanımı esnasında oldukça az bir miktarda internet kullanır.

Whatsapp Sorunları ve Çözümü

Whatsapp uygulaması üzerinden görüntülü ya da sesli arama işlemleri gerçekleştirilebilir. Telefonda yüklü olan TL miktarı önemli olmadan, yalnızca internet üzerinden bu görüşmeler gerçekleştirilebilir. Kullanıcı bu aramayı gerçekleştirmek için karşı tarafında o esnada uygulamayı kullanmasını beklemelidir. Karşı tarafın eğer interneti yok ise arama işlemi başarısız olacaktır. Bu uygulamanın kullanımı tamamen ücretsizdir ve ilk kurulduğu andan itibaren daima ücretsiz olacağı belirtilmiştir.

Whatsapp Aramasında Ses Sorunu

Whatsapp aramasında ses karşı tarafa gitmiyor ya da zor gidiyor ise bu sorun giderilmelidir. Bu sorun esnasında bazı çözüm yöntemleri denenerek ses sorunu çözülebilir ve tekrar kesintisiz iletişime erişilebilir.

İlk olarak Whatsapp aramasında ses karşı tarafa gitmiyor ise internet bağlantısı kontrol edilmelidir. Telefon internete hiç bağlı olmayabilir ve donmuş görüntü ile ses gitmiyor olabilir. Kullanıcı eğer mobil veri kullanıyor ise hattının çekim gücüne bakmalıdır. Hat yeteri kadar internet çekmiyor ise kullanıcının iletişiminde yine zorluklar yaşaması muhtemeldir. Eğer kullanıcının modeminde herhangi bir sorun yok ve wifi çekiyor ise diğer adımlar takip edilmelidir.

Telefonun içerisinde yer alan hoparlör ayarları kontrol edilmelidir. Bazı kullanıcılar görüşme esnasında sessize alabilir ve sesin gitmemesi sonucunda uygulamada sorun yaşadıklarını düşünebilirler. Bu durumu engellemek amacı ile telefon sessiz moddan çıkarılmalıdır. Görüşme esnasında yer alan mikrofon ifadesinin üzerinde işaret bulunmamalıdır. Eğer ifadenin üzerinde işaret var ise mikrofon kapalı anlamına gelir. Bu durumda mikrofon ifadesine dokunulmalı ve mikrofon açılmalıdır. Ancak mikrofon açık olduğu halde bu sorun yaşanıyor ise diğer çözüm yolları denenmelidir.

Kullanıcı bütün adımları denemiş ve ses hala gitmiyor ise yakınındaki bir kişi ile iletişim kurmalıdır. Bu iletişim deneme amaçlı olacaktır. Whatsapp aramasında ses karşı tarafa gitmiyor ise sorun kullanıcının telefonunda olabilir. Ancak ses gidiyor ise sorun karşı tarafta olabilir ve karşı taraf ayarlarını kontrol etmelidir. Whatsapp ve telefondaki ses ayarları kontrol edilmeli ve hepsinin açık olduğuna emin olunmalıdır. Eğer kullanıcı bu çözüm yollarının hepsini denemiş ve yine de bir çözüm alamamış ise ağ ayarlarını başlangıç haline getirmelidir. Whatsaapp aramasında ses karşı tarafa gitmiyor sorunu bu yöntem ile çözülebilir. Bazen uygulama telefona adapte olmayabilir ve sorun çıkarabilir. Bu gibi bir durum yaşanıyor olma ihtimaline karşı uygulama silinmeli ve yeniden yüklenmelidir. Yeniden yükleme sonrasında ses sorunu büyük ihtimal ile çözülmüş olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.