1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Vine Efsanesi Byte Olarak Geri Dönüyor
Vine Efsanesi Byte Olarak Geri Dönüyor

Vine Efsanesi Byte Olarak Geri Dönüyor

6 saniyelik oldukça heyecanlı paylaşımların yapıldığı fakat 2016 yılında sürpriz bir şekilde kapatılan Vine platformu yeni ismi Byte ile geri dönüyor.

A+A-

Vine 2013 yılında kurulduktan sonra kısa sürede birçok kişin en çok eğlendiği platform haline gelmişti. 6 saniyelik kısa video paylaşımları, o dönem için son derece özgün ara yüzü ve insanları sıkmayan kısa süreli içerikleri ile Vine tam bir fenomen haline gelmiş.

Fakat bu uygulama kimsenin beklemediği bir şekilde zarar ettiği ve eski popülerliğini sürdüremediği gerekçesi ile kapatılmıştı. Fakat kapatılmasının üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen günümüzde hala Vine fenomenleri tarafından çekilmiş 6 saniyelik komik videolar YouTube üzerinden milyonlarca izleyici sayılarına ulaşmaya devam ediyor.

Bu geçmişin popüler uygulaması yakın zamanda isimi değiştirerek tekrar sevenleri ile buluşuyor. Vine ortak kurucusundan Vine uygulamasının devamı niteliğin debi uygulamayı yakın zamanda hayata geçireceklerini açıkladı.

İçerik Üreticilerine Ödeme Yapılacak

Vine platformunun devamı olacağı belirtilen yeni uygulamanın ismi ise Byte olacak. Geçtiğimiz aylarda açılışı birkaç kez ertelenen bu yeni uygulamanın kısa süre içerisinde hayranları ile buluşacağı açıklandı. Üstelik Vine uygulamasının kapanmasına neden olan birçok olumsuzluk ve eksikliğin bu yeni platform ile ortadan kalkacağı iddia ediliyor.

Uygulama içerik üreticilerine ücret ödeyeceği bir partnerlik programını da devreye sokuyor. Geçmişte Vine tarafından içerik üreticilerine herhangi bir ücret ödenmemesi nedeniyle birçok içerik üretici uygulamaya içerik üretmemeye başlamıştı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.