1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Vergi, prim, KYK, trafik cezası gibi tüm borçlara yapılandırma geliyor! Vergi, KYK, SGK borcu olanlara yapılandırma nasıl olacak?
Vergi, prim, KYK, trafik cezası gibi tüm borçlara yapılandırma geliyor! Vergi, KYK, SGK borcu olanlara yapılandırma nasıl olacak?

Vergi, prim, KYK, trafik cezası gibi tüm borçlara yapılandırma geliyor! Vergi, KYK, SGK borcu olanlara yapılandırma nasıl olacak?

Yaşanan korona virüs süreçlerinde herkes maddi anlamda zorluk çekmeye başladı. Bu kadar zorlu günlerde bir yandan çıkan borçları ödemek konusunda zorluk çeken vatandaşlar bir an önce af ya da yapılandırma gelsin diye merakla bekleyişlerine devam ediyordu. Uzun bir sürenin ardından beklenen o haber geldi. İşte yapılandırma kapsamında olan borçlar, taksitlendirme adımları hakkında tüm detaylar...

A+A-

AKP grup başkanvekili Mehmet Muş yapmış olduğu açıklama sırasında vergi yapılandırmaları hakkında önemli noktalara değinmeyi ihmal etmedi. Belirlenen yeni istihdam paket kapsamına göre 4 milyon vatandaşın da tam 500 milyar değerinde olan borçlarına yapılandırma imkanı gelecek. Borçlar için tam 18 ay taksitlendirme imkanları ön görüşürken planlar meclis plan ve bütçe komisyonu tarafından kabul edildi. Peki yapılandırma kapsamına hangi borçlar girdi, ödemeler nasıl planlanacak, taksit ödemeleri hangi tarihte başlayacak, yapılandırma ne kadar süre boyunca devam edecek? İşte yapılandırma hakkındaki tüm detaylar…

500 milyar değerinde olan yapılandırma paketi kapsamı ile beraber vergiden prim ödemelerine, trafik cezalarından KYK ödemelerine kadar birçok kamu kurumlarına borcu olan vatandaşlar borçlarını rahat bir şekilde ödeyecek. AKP grup başkanvekili tarafından açıklanan teklifler de dikkatleri çekti.

Hangi Borçlar İçin Af Geliyor?

  1. Gelir vergisi,
  2. kurumlar vergisi,
  3. KDV,
  4. ÖTV,
  5. MTV borçları,
  6. vergi cezaları,
  7.  trafik,
  8.  nüfus ve seçim cezaları,
  9. idari para cezaları,
  10.  öğrenim katkı kredisi ve öğrenim kredisi borçları,
  11. ecrimisiller,
  12. haksız alınan destekleme ödemeleri,
  13. primler,
  14.  emlak,
  15. çevre temizlik,
  16. ilan ve reklam vergi ve harçları,
  17. su,
  18.  katı atık ücretleri,
  19. birlik aidat ödemeleri,
  20. gümrük vergileri,
  21.  kaynak kullanımı destekleme fonu,
  22. taşınmaz kültür hazine alacakları gibi birçok ödemede yapılandırma adımları meydana gelecek.

Başvurular ne zaman başlayacak ve bitecek?

Yapılandırma başvuru adımları başladı ve yıl sonuna kadar da aralıksız devam edecek. Herkes tarafından merak edilen konulardan bir tanesi de ödemelerin nasıl olacağıdır. Bu kapsamda faizler silinecek. Silinen faizlerin yerine de daha avantajlı olması ile dikkatleri çeken Yİ – ÜFE uygulamalarıdevreye girecek. Yİ – ÜFE ile beraber çıkan gecikme zamlarının da yüzde doksan oranlık kısımları silinecek.

Yapılandırma taksit ödemelerinin ilk olarak Ocak ve Şubat ayları içerisinde başlanacak olması da ön görülüyor. Şu an yapılan planlamalar sırasında en fazla 18 aya varan taksitlendirme imkanları için ödemeler iki ayda bir olacak. Yani genele bakılacak olduğu zaman borçlar da 36 aylık süreç içerisinde kapatılmış olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum