1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Velilerin gözü kulağı bu kararda! 12 Ekim’de Hangi Sınıflar Okula Başlıyor? İlk Okul, Orta Okul ve Liseler Okula Gidecek Mi?
Velilerin gözü kulağı bu kararda! 12 Ekim’de Hangi Sınıflar Okula Başlıyor? İlk Okul, Orta Okul ve Liseler Okula Gidecek Mi?

Velilerin gözü kulağı bu kararda! 12 Ekim’de Hangi Sınıflar Okula Başlıyor? İlk Okul, Orta Okul ve Liseler Okula Gidecek Mi?

Korona virüs önlemleri kapsamında ara verilen okulların ne zaman açılacağı ile ilgili son dakika bilgileri birbiri ardına gelmeye başladı. Kısa bir süre önce okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf seviyesinde yüz yüze eğitimleri başlamış, diğer öğrencilerin yüz yüze eğitime ne zaman başlayacağı merakla bekleniyordu.

A+A-

Korona virüs önlemleri kapsamında ara verilen okulların ne zaman açılacağı ile ilgili son dakika bilgileri birbiri ardına gelmeye başladı. Kısa bir süre önce okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf seviyesinde yüz yüze eğitimleri başlamış, diğer öğrencilerin yüz yüze eğitime ne zaman başlayacağı merakla bekleniyordu.

Okulların ne zaman açılacağıyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklaması sonrasında okulların ne zaman açılacağına yönelik sorular yanıt buldu. Başkan Erdoğan tarafından yapılan açıklamaya göre ilkokul birinci sınıfların ardından 2, 3,4, 8 ve 12. sınıflar, belirlenen kurallar çerçevesinde yeniden yüz yüze eğitime başlayacak. Peki, okullarda yüz yüze eğitime ne zaman başlanacak? 12 Ekim tarihinde okullar eğitim vermeye başlayacak mı?

Özellikle çocukları okul çağında olan ailelerin merakla beklediği yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağıyla ilgili açıklamalar büyük bir dikkatle takip ediliyor. Bu konuda ayrıntılı açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ‘’ 12 Ekim Pazartesi tüm ilkokullarını, köy okullarını, 8. ve 12. sınıflar ile özel gereksinimli çocuklarımızın okullarını açıyoruz’’ şeklinde bir açıklama yaparak akıllardaki soru işaretlerini kaldırdı. Yüz yüze eğitimin hangi koşullarda yapılacağı ile ilgili tüm detaylar ise bugün belli olacak.

Okulların açılış tarihi ne zaman?

Milyonlarca kişi tarafından beklenen açıklamayı sosyal medya hesabından duyuran Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaptığı açıklamada ‘’ Okullarımızda daha çok öğrencimizle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz, 12 Ekim Pazartesi, tüm ilkokulları, köy okullarını 8. ve 12 sınıflarla özel gereksinimli çocuklarımızın okullarını açıyoruz. Tüm öğrencilerimizle sağlıkla, güvenle buluşmak dileğiyle’’ dedi.

Bugün saat 11.00 de ise Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yüz yüze eğitimin hangi koşullarda yapılacağı ile ilgili ayrıntılı bilgiler açıklanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından okulların ne zaman açılacağı ve yüz yüze eğitimin nasıl yapılacağı açıklandı.

Okulların açılması ve eğitimin hangi şartlarla sürdürüleceğine yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı açıklamada 1. sınıfların yanı sıra 2, 3, 4, 8 ve 12. sınıflarda eğitime belirlenen kurallar kapsamında başlanacağını bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen kabine toplantısı sonrasında kamuoyuna açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eğitimle ilgili sorunların sağlık önceliklerinden taviz vermeden aşamalı olarak çözülmesine yönelik yöntemler geliştirdiklerini açıkladı. Açıklamalarını sürdüren Erdoğan; ‘’ Eğitimde daha önce okul öncesi ve birinci sınıflarda yüz yüze eğitimi sınırlı şekilde başlatmıştık. Diğer sınıflarda da uzaktan eğitim yoluyla eğitim öğretime geçilmesini temin etmiştik. Bugün yüz yüze eğitimin kapsamını genişletme kararı aldık.

İlkokul 1. sınıfların yanı sıra 2, 3, 4. sınıflarda da yüz yüze eğitimi belirlenen kurallar çerçevesinde başlatıyoruz. Buna ilaveten ortaokul 8. ve 12. sınıflarda da belirlenen kurallar dâhilinde yüz yüze eğitime geçilecek. Ayrıca özel eğitim okulları ile İl Hıfzıssıhha Kurullarının uygun bulduğu köy okullarında da yüz yüze eğitimin önünde herhangi bir engel olmadığı görülmüştür. Diğer sınıflarla ilgili kararı gelişmelere bakarak önümüzdeki haftalarda vereceğiz. Okula gidecek evlatlarımızdan ricamız, annelerinin, babalarının ve tüm aile büyüklerinin sağlığı için temizlik, maske ve mesafe kurallarına sıkı bir şekilde riayet etmeleridir.’’ dedi.

Konuşmasının devamında Milli Eğitim Bakanlığının uzaktan eğitim gören öğrencilere yönelik çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’ İlk etapta 500 bin öğrencimize ücretsiz tablet bilgisayar vereceğimiz süreci başlattık. Önümüzdeki haftadan itibaren peyderpey bu tabletleri öğrencilerimize Milli Eğitim Bakanlığı olarak dağıtmaya başlıyoruz.’’ dedi.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.