1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Vatandaşlara müjde! Geri ödemesiz 33 bin TL kredi desteği geliyor, detaylar açıklandı…
Vatandaşlara müjde! Geri ödemesiz 33 bin TL kredi desteği geliyor, detaylar açıklandı…

Vatandaşlara müjde! Geri ödemesiz 33 bin TL kredi desteği geliyor, detaylar açıklandı…

Sosyal bir devlet anlayışı ile yaşanan bu zorlu günlerde tüm yükümlülükleri yerine getiren hükümet kanadı özellik ile de korona virüs salgın süreçlerinde vatandaşlara yardımlar sunmaya devam etti.

A+A-

Sosyal bir devlet anlayışı ile yaşanan bu zorlu günlerde tüm yükümlülükleri yerine getiren hükümet kanadı özellik ile de korona virüs salgın süreçlerinde vatandaşlara yardımlar sunmaya devam etti.

Bunlar arasında yer alan gıda yardımlarından nakit yardımlarına, kira yardımlarından barınma yardımlarına kadar akla gelen birçok alanda destekler sunuldu. Devlet tarafından verilen bu sosyal yardımlar karşısında bir de bilgisi olmayan vatandaşlar kendilerine sunulan bu fırsatları kaçırmak zorunda kaldılar.

Hükümet kanadından vatandaşlara verilen yardımlardan en az bilineni de konut yardımları oluyor. Her geçen gün ev fiyatları daha da artış göstermeye devam ederken herkes tarafından ev sahibi olma hayali bir anda hayal olarak kalacak gibi dursa bile devlet tarafından gelen destekler sayesinde bu durum hayal olmaktan bir hayli çıkıyor. 2021 yılı içerisinde asgari ücret için gelen zamların ardından yapılan konut destekleri 4 bin TL artış gösterdi. Geçtiğimiz yıl ortalama olarak 29 bin TL olarak verilen bu yardımlar yıl içerisinde gelen zam oranı ile beraber geri ödemesiz olarak sunulan 33 bin TL seviyesine kadar artış göstermesi ile dikkatleri çekti.

Kirada oturan vatandaşlar kendi evlerini almak istedikleri zaman karşılıksız ve geri ödemesiz olarak devlet tarafından konut yardımı alabilecekler. İlk kez ev sahibi olmayı tercih eden vatandaşların kendileri için konut hesabı açması ve belirli bir zaman belirli bir miktarda ödeme yapması gerekir. Vatandaşların konut hesapları içerisinde birikim yaptıkları paralara ek olarak bir yandan da destek ödemeleri verilecek. Eğer vatandaşlar her ay, üç ayda bir ya da altı ayda bir düzenli olarak konut hesaplarında para biriktirmeye devam ederse devletten destek almak için hak kazanacak.

Hesaplarında kişiler en az 3 yıl boyunca ne kadar birikim yapabilirse bu birikimin yüzde yirmi beşi yani dörtte biri kadar devletten geri ödemesiz olarak destek alabilecek.

Devlet tarafından verilen konut ödemeleri…

Konut hesapları içerisinde vatandaşlar;

  1. 36 ay ile 47 ay arasında her ay, üç ayda bir ya da altı ayda bir birikim yapmaya devam ederse 27 bin TL ye kadar destek,
  2. 48 ay ile 59 ay arasında her ay, üç ayda bir ya da altı ayda bir birikim yapmaya devam ederse 29 bin 72 TL ye kadar destek,
  3. 60 ay ve üzerinde her ay, üç ayda bir ya da altı ayda bir birikim yapmaya devam ederse 33 bin TL ye kadar destek alma hakları verilecektir.

Kişilerin bu süreçlerde en az 3 yıl boyunca konut hesapları içerisinde her ay, üç ayda bir ya da altı ayda bir birikim adımlarını düzenli bir şekilde yapması gerekir. Birikim için yapılacak olan tutarlar banka tarafından belirlenen en asgari tutar ile yapılması gerekir. Aksi halde devlet tarafından verilen hibe desteklerini alamayacaklardır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.