1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Vatandaşlara 1200 TL Yardım Yapılacak! Bakanlık Toplam 8 Milyar TL Bütçe Ayırdı…
Vatandaşlara 1200 TL Yardım Yapılacak! Bakanlık Toplam 8 Milyar TL Bütçe Ayırdı…

Vatandaşlara 1200 TL Yardım Yapılacak! Bakanlık Toplam 8 Milyar TL Bütçe Ayırdı…

Korona virüs salgınının getirdiği ekonomik etkilerden dolayı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olan kurumlar tarafından dar gelirli ailelere 1200 lira yardım desteği sağlanmaya devam ediyor. Korona virüs salgını etkilerini giderek azaltmaya başlamış olsa da yardımlar verilmeye devam ediliyor. 1200 liralık yardım desteği için başvurular halen devam ediyor.

A+A-

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından korona virüs salgını ile mücadelenin son safhalarında da yardım destekleri sağlanmaya devam ediyor. 1200 lira değerinde yardım desteğinden faydalanan ihtiyaç sahibi aileler bir nebze de olsa ferahlıyor. Yeni normal süreci tüm hızıyla benimsenirken de birçok mekan ve iş yerleri açılmaya devam ediyor. Tüm bu gelişmeler yaşanırken ihtiyaç sahibi olan aileler salgının etkilerinden daha az hasarla kurtulmak adına korona virüsyardımları ile para desteğine kavuşuyor. İşte diğer detaylar..

Korona virüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi ola ailelere yapılan yardımlar tüm hızıyla devam ediyor. Yeni faz yardımlar için şu an 8 milyar lira değerinde bütçe ayrılmış vaziyette. 1200 lira değerinde yardımlardan faydalanmak isteyen ihtiyaç sahibi aileler için yardımlar tüm hızıyla devam ediyor. Yeni fazda yapılacak olan yardımlar sayesinde toplamda 5 milyon aile daha bu yardımlara kavuşabilecekler. 8 milyar lira değerindeki bütçenin kalan kısmı ise diğer fazla için ayrılacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yapılan yardımlar için artık yeni bir döneme geçildi. Artık ihtiyaç sahibi olarak devletyardımları ile bir nebze de olsa rahatlayan vatandaşlar, bu yardımlardan bir sefer yerine belirli aralıklar ile faydalanma imkanı bulacaklar. İlk aşamada verilecek olan yardımın ederi 1200 lira değerinde olurken diğer aralıklarda ne kadar yardım verileceği ise henüz netleştirilmiş durumda değil. Bu konuya ilişkin olarak Ekonomik İstikrar Kalkanı paketleri ile halkının yanında olan Cumhurbaşkanı da gerekli açıklamaları yapmış durumda. Erdoğan yapmış olduğu açıklamalarında bu yardımlardan kimlerin faydalanabileceklerini ve belirli aralıklar ile bu yardımların yapılmaya devam edeceğini de açıkladı.

1200 lira devlet yardımından kimler faydalanabilecek?

Yapılan açıklamalar sonrasında pek çok vatandaş 1200 lira devlet yardımı detayları hakkında en çok da bu yardımlardan kimlerin faydalanabileceklerini merak ediyor. Ayrılan 8 milyar lira değerindeki bütçeden ilk etapta 5 milyon vatandaş faydalanabilecek. Ayrılan bütçenin geriye kalan kısmı ise diğer aylarda ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara ulaştırılacak. Ayrılmış olan toplam bütçe sayesinde toplamda 24 milyon ihtiyaç sahibi olan vatandaş bu yardımlardan faydalanabilecekler. Yapılan tüm bu yardımların yanı sıra ülkenin ekonomik durumunun eski düzene dönebilmesi adına gerekli önlemler alınmaya devam edecek.

İhtiyaç sahiplerine devlet yardımları için 8 milyar lira değerinde bütçe ayrıldı

Yapılmış olan açıklamalar kapsamına ihtiyaç sahiplerine devlet yardımları için toplamda 8 milyar lira değerinde bütçe ayrıldığı belirtildi. Ayrılmış olan bu bütçe ile ilk etapta ihtiyaç sahibi olan toplamda 5 milyon vatandaşa 1200 lira değerinde maddi yardım desteği sağlanacak. Bütçenin geri kalan kısmı ise belirli aralıklarla yine ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara dağıtılacak. İlk etapta dağıtılacak olan yardımlar Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıflarına sürekli olarak başvuru yapmayan ve gerçekten ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara verilecek. Bu kişiler vakıflar tarafından belirlenecek. Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamalar kapsamında başvurular 14 Eylül 2020 tarihinde başladı. Bu devlet yardımları için yapılan başvurular halen devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.