1. HABERLER

  2. KELEBEK

  3. Vasiyeti gerçekleştirildi tabuttaki ayrıntı gündem oldu! Türk sinemasının efsane ismi Kartal Tibet gözyaşlarıyla uğurlandı!
Vasiyeti gerçekleştirildi tabuttaki ayrıntı gündem oldu! Türk sinemasının efsane ismi Kartal Tibet gözyaşlarıyla uğurlandı!

Vasiyeti gerçekleştirildi tabuttaki ayrıntı gündem oldu! Türk sinemasının efsane ismi Kartal Tibet gözyaşlarıyla uğurlandı!

Türk Sineması'nın efsane isimlerinden biri olan Kartal Tibet, Zincirlikuyu Camii’nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

A+A-

Yeşilçam'ın usta ismi yönetmen ve senarist Kartal Tibet, perşembe akşamı 83 yaşında hayata gözlerini yumdu. Oyuncu Civan Canova, Instagram hesabı üzerinden "Güle güle Kartal ağabeyim, seni çok özleyeceğim" notuyla Tibet'in vefatını duyurdu.

Ünlü Yeşilçam oyuncusu "Karaoğlan" ve "Tarkan" rollerinin efsane ismi Kartal Tibet sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Yeşilçam sinemasının usta isimlerinden olan "Karaoğlan" ve "Tarkan" rollerinin efsane ismi olarak hafızalara kazınan oyuncu, senarist ve yönetmen Kartal Tibet 83 yaşında hayata veda etmişti.

Ölmeden önce Pandemi sebebiyle tören yapılıp kalabalığın toplanılmamasını isteyen Kartal Tibetin için Zincirlikuyu Camii'nde tören düzenlendi. Ünlü oyuncu öğle namazına takiben kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verildi.

Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, , Yeşilçam'ın ünlü isimlerinden Hülya Koçyiğit, Orhan Gencebay, Nuri Alço, İlyas Salman, Kartal Tibet'in eşi Gündüz Tibet, oğlu Kanat Tibet, kızı Kumru Tibet, çok sayıda ünlü isim ve hayranları katıldı. Ailesi taziyeleri kabul etti.

Pandemiye rağmen yoğun kalabalığın katılmış olduğu cenaze namazı kılındı. Ünlü oyuncu öğle namazına takiben kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığında toprağa verildi.

Burada basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Bakan Ersoy, "Tiyatro ve sinema dünyasının en önemli sanatçılarından biri maalesef kaybettik. Kartal Tibet sanatçı olarak örnek bir karakterdi. Hepimizin hafızalarında yer etmiş çok önemli karakterlere hayat vermiştir. Bizlere düşen sanatçımızın isminin kalıcı hala gelmesi için elimizden geleni yapacağız. Örnek sanatçılarımızı maalesef tek tek kaybediyoruz. Önemli olan onların yerine onların anısını yaşatarak yeni sanatçılarımızı sanat dünyasına kazandırmak. Allah rahmet diliyorum. Ailesine sevenlerine sabırlar diliyorum" dedi.

Törene katılan Hülya Koçyiğit ise, "Her şeyden önce bu büyük sanatçıya gösterdiğiniz rağbet için teşekkür ediyorum. Siz Türk toplumunın temsilcisiniz. Sanatçılar yaşarken değil daima eserleriyle anılmalı. Onun bizlere armağan ettiği ve beraber oynadığımız çok güzel filmler var. O filmlerle sonsuza kadar yaşayacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Sanatçı Orhan Gencebay ise, "Tarihi kahramanları bizlere yansıtan kişiler onlar. Hiçbir zaman unutulmayacak kişiler onlar. Allah gani gani rahmet eylesin. Onlar sanat için görevlerini yaptılar toplumun gönlünde unutulmaz oldular" dedi.

Kartal Tibet'in manevi oğlu olan oyuncu Civan Canova ise, "Kartal Tibet büyük sanatçıydı. Birkaç filmde beraber rol aldık. 120'ye yakın filmde rol aldı. Karakterimde ve kariyerimde önemli rol almıştır"dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.