1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Uzun Ömürlü Grafen Bataryalar Geliyor! Grafen Batarya Nedir?
Uzun Ömürlü Grafen Bataryalar Geliyor! Grafen Batarya Nedir?

Uzun Ömürlü Grafen Bataryalar Geliyor! Grafen Batarya Nedir?

Günümüzde akıllı cep telefonu kullanıcıları için en çok şikayet edilen konulardan biri olan kısa ömürlü ve uzun sürede şarj olan bataryalar yakın zamanda tarihe karışabilir.

A+A-

Akıllı cep telefonu sektöründe yaşanan rekabet ile birlikte teknolojik anlamda üst düzey cep telefonu modelleri piyasaya sürülse de aynı gelişim cep telefonu bataryalarında görülmüyor.

Birçok cep telefonu kullanıcısı hala bataryaların kısa sürede performansını kaybetmesi, kısa sürede bitmesi ve uzun şarj süreleri gibi sorunları yaşamaya devam ediyor.

Fakat son gelen haberler ile birlikte ABD’li bir şirketin geliştirdiği ve kısa süre zarfında piyasaya sürülmeye hazırlanan Grafen bataryalar sayesinde bu tür şikâyetlerin çok büyük bir oranda son bulacağı düşünülüyor.

Batarya Ömrü 5 Kat Artıyor

Cep telefonlarında kullanılan Lityum iyon batarya teknolojisinde 300 ile 500 arası şarj döngüsü yaşanıyor. Bu döngüden sonra ise bataryaların performansında hissedilir derecede bir azalma yaşanıyor.

Grafen batarya teknolojisinde ise 1500 şarj döngüsü yer alıyor. Bu sayede bu yeni nesil bataryalar eski tip Lityum iyon bataryalara göre 5 kat daha uzun kullanım ömrü sunuluyor.

Ayrıca günümüzde 3000 mAh değerindeki bir pil ortalama 75 dakikada tamamen şarj olurken Grafen batarya teknolojisi ile bu oran 20 dakikaya kadar düşüyor.

Bu yeni teknolojide batarya kullanım süresinin de ortalama yüzde 25 oranında daha fazla olacağı ön görülüyor. Bu teknolojinin en olumsuz noktası ise normal bataryalara göre 3 kat daha pahalı olması gösteriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.