1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Uzmanlar uyarmıştı! Altın borcu olanlar, altına yatırım yapanlar dikkat! Altın alınır mı?
Uzmanlar uyarmıştı! Altın borcu olanlar, altına yatırım yapanlar dikkat! Altın alınır mı?

Uzmanlar uyarmıştı! Altın borcu olanlar, altına yatırım yapanlar dikkat! Altın alınır mı?

Uzmanlar uyarmıştı! Altın fiyatlarında dibe doğru çakılacağını! Altın fiyatlarında düşüş devam ediyor.  Altın yatırımı yapan, düğün yapacak olanlar, altın borcu olanlar ve daha milyonlarca kişiyi ilgilendiren altın günü yine düşüş ile tamamladı. Peki bu altının düşüşü ne kadar süre daha devam edecek, Altın alınır mı? sorusunun cevabı hepsi haberin detayında...

A+A-

Uzmanlar uyarmıştı! Altın fiyatlarında dibe doğru çakılacağını! Altın fiyatlarında düşüş devam ediyor. 

Geçtiğimiz günler de İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, altın fiyatları ile alakalı çarpıcı değerlendirmeler de bulunmuştu. Bu değerlendirmesinden sonra altın fiyatları kademeli olarak düşmeye devam ediyor. 

İKO Başkanı Atayık ne demişti? 

Atayık'ın geçtiğimiz günlerden yaptığı açıklamaların önemli kısımların satır başlarını sizler için tekrar derledik.

1 Haziran'dan itibaren piyasaların normalleşmeye başlayacağını belirtmişti. Geçtiğimiz korona virüs salgını nedeni ile Altın sektörünün kapalı durumu altın fiyatlarında alış ve satış arasındaki makasın çok fazla açıldığı, bu durumun 1 Haziran itibari ile piyasalar da altın fiyatlarında alım ve satım arasındaki makasın hızla kapanacağını belirtmişti.

"Korona virüs ile yapılan savaşın en kötüsü geride kaldı." diyen Atayık, piyasaların bundan sonra nispeten iyimserlik getireceğini ve aynı olumlu yansımanın iç piyasa da görüldüğünü söylemişti.

BDDK'nın spekülatif işlemlere karşı aldığı önlemlere değinen Atayık, bankalar nezdinde bireysel altın ve döviz işlemlerine getirilen kambiyo vergilerinin artırılması eklenince pozitif verilerin yurt içinde yaşandığını belirtti.

Ticaret savaşları kafaları karıştırıyor mu?

ABD ve Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bir çok gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler bir süredir pandemi salgını ile mücadelede ekonomilerini ayakta tutmak için fonlayarak piyasalara likitide sundu. Ayrıca işletmeler ve vatandaşları için destek paketleri ile ABD Merkez Bankası (FED) başta olmak üzere bir çok ülkenin merkez bankaları "bol likitide" sürecini destelemek için faiz indirimleri yaptığını belirtti.

Ayrıca FED'in geçtiğimiz günler de açıkladığı negatif faiz indirimi günlerce gündemde konuşulduğunu söyledi. 

Korona virüs pandemi salgınında bir çok ülke artık normalleşme sürecine adım adım  başlattı. Doğru yönetilirse eğer; bundan sonra takip edecek faiz artırımları ABD tahvil faizleri artarsa ve ekonomi de pozitif verilerin desteği ile ons altın fiyatları 1600-1500 dolar seviyelerini yeniden görebileceğini değerlendirmişti.

Bu zorlu dönemde altın başta olmak üzere emtia fiyatları zirveye çıkmasını tetikleyen ve pandemi salgını nedeni ile gündem dışı kalan ABD-ÇİN arasında gerçekleşen "Ticaret Savaşları" yeniden gündeme gelirse bu riskin kafalarda  soru işareti oluşturacağını belirtmiş.

Geçtiğimi günler de ABD Başkanı Donal Trump yaptığı açıklamada bu savaşların bitmediği kaldığı yerden devam edeceği sinyalini vermişti.

Ticaret savaşları yeniden tırmanırsa eğer finans piyasaları ve ekonomileri tekrar kötü günler bekliyor. Analist uzmanları, bu durumda ons altında daha önce test edildikten sonra geri çekilinen 1,760 dolar ve üstünün görülebileceğine dikkati çekiyorlar

Yaz geldi! Düğün sezonu başlıyor, TL'nin değerlenmesini sağlayan faktör

İKO Başkanı Atayık; Türkiye içindeki altın fiyatlarının, dünya da belilenen ons dolar seviye ve TL/dolar kotasyonları ile ortaya çıktığını belirtti. Darphane üretimi, Cumhuriyet ziynet, sikke altınları ve gram altınlarının ons değeri/dolar fiyatları ile birebir fiyatlandığını belirtti.

Ons altın dünyada ki olumlu haberler ile son iki haftanın en düşük seviyesi olan 1700 doların altına kadar düştü. 

Finansal piyasalar da ki bahar havasını bozacak olumsuz veri akışı olmaz ise eğer kısa sürede ons altının 1680-1670 seviyesine düşmesi bekleniyor açıklamasında bulundu.

Ekonomi yönetiminin performansını büyük ölçü de, Cumhuriyet sikke, ziynet altınları ve gram altındaki fiyatların öngörülerinde önemli etken olduğunu söyledi.

Hükümet ve Sağlık Bakanlığı, virüsle mücadelede verdiği başarılı grafiği, Hazine ve Maliye Bakanlığı, BDDK ve diğer kurumların da ekonomide verdiğini söyleyebiliriz.

Ekonomi Yönetimi’nin ilk swap anlaşması ve benzer anlaşmaların da yapılacağı beklentisi, BDDK’nın spekülatif döviz alımları karşısında zamanında aldığı tedbirler, kaydi olan altın ve döviz işlemlerindeki kambiyo vergilerinin artırılması iç piyasada doların ateşini düşürdü. Bugün, açıklanacak ilk çeyrek büyüme rakamlarının pozitif geleceği beklentisi ve turizm ve düğün sezonunun başlayacak olması TL’nin değerlenmesini sağlayan faktörler olarak öne çıkıyor."

İKO Başkanı Atayık'ın geçtiğimiz günler de yaptığı açıklamaların önemli kısımlarını sizlerle paylaştık. Peki o günden sonra altın fiyatları hangi seviyeye geldi?

İşte güncel altın fiyatları;

Serbest piyasa güncel altın fiyatları

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 365,79 lira oldu.

İstanbul Kapalıçarşı’da 365,79 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altın (Gr.) 363,79 liradan, 2 bin 415 liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 2 bin 436 liradan, 334,30 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr.) 338,30 liradan, 2 bin 360 liradan alınan Lira (Tam) Ziynet 2 bin 380 liradan, bin 180 liradan alınan Yarım Ziynet bin 190 liradan ve 590 liradan alınan Çeyrek Ziynet 595 liradan satıldı.

Burada yer alan haberler yatırım tavsiyesi taşımaz. 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.