1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Uzman isim uyardı! Altın alış satış fiyatlarında vaka sayısı etki ediyor mu? Cumhuriyet, Çeyrek, Gram altın kaç TL
Uzman isim uyardı! Altın alış satış fiyatlarında vaka sayısı etki ediyor mu? Cumhuriyet, Çeyrek, Gram altın kaç TL

Uzman isim uyardı! Altın alış satış fiyatlarında vaka sayısı etki ediyor mu? Cumhuriyet, Çeyrek, Gram altın kaç TL

Geçtiğimiz hafta Cuma günü altının ons fiyatı ile beraber gram altındaki ufak çaplı geriye dönük iniş oldukça dikkat çekti. Ancak bu durum da stabil kalmayıp altın yeni haftaya yine yükseliş ile giriş yaptı. Biz de altın fiyatları hakkındaki gelişmeleri merak eden herkes için A1 Capital Araştırma Uzmanı olan Aylin Cevizci’nin altına ilişkin yorumlarını ele aldık. Altın hakkında merak edilenler

A+A-

Geçtiğimiz hafta Cuma günü altının ons fiyatı ile beraber gram altındaki ufak çaplı geriye dönük iniş oldukça dikkat çekti. Ancak bu durum da stabil kalmayıp altın yeni haftaya yine yükseliş ile giriş yaptı. Altın alacaklar ve tüm altın yatırımcıları fiyatlar hakkında sürekli güncel araştırmalarına devam ediyor. Özellikle de vatandaşlar uzmanların altın fiyatları hakkında ön görülerini ve beraberinde de yorumlarını sıklıkla araştırıyor. Biz de altın fiyatları hakkındaki gelişmeleri merak eden herkes için A1 Capital Araştırma Uzmanı olan Aylin Cevizci’nin altına ilişkin yorumlarını ele aldık. İşte altın hakkında merak edilen tüm detaylar sizlerle…

Altın fiyatları için analist yorumları

Haftaya yükseliş ile giriş yapan altın için analistler yorumlarda bulundu. Altının ons fiyatında hafta başı itibari ile 0,5’lik artış olması herkesin odak noktası olmayı yine başardı. Analistler pandemi sürecinde küresel merkez bankaları tarafından yapılan genişleyici programlar ve devletlerin sunduğu teşvik paketlerinin devam etmesi halinde altının da ons fiyatının destekleneceğini ifade etti. Altın fiyatlarının tırmanışının bir süre daha bu şekilde seyretmesinin beklendiği de yine ifade edilenler arasında yer alıyor.

Aylin Cevizci; Altın fiyatları vaka sayılarına göre etkileniyor

A1 Capital Araştırma Uzmanı olan Aylin Cevizci altın fiyatları hakkında görüşlerini ve ön görülerini paylaştı. Cevizci altın piyasası için şu sözleri dile getirdi;

Ons altın fiyatlarında son 9 yılın rekorunun kırıldığını gözlemledik. Bu rekor 1818 dolar seviyesi ile sağlandı. Ons altındaki hareket ile gram altın fiyatları da 401,22 TL seviyesine ulaşarak kendi rekorunu kırdı. Ons altın için geçtiğimiz haftalarda ekonominin de iyileştirilmesi ile beraber karamsarlık söz konusu oldu. Ancak tüm bunların yanı sıra eğer virüs konusunda aşı veya ilaç durumu söz konusu olursa altın fiyatları geride dönerek 395 TL altında seyredebilir. Nitekim vaka sayılarının artış göstermesi halinde ise bu durumun tam tersiz söz konusu olabilir’’ diyerek sözlerine son verdi.

Tüm bu uzman yorumlarına göre yine altın için alım konusunda biraz daha zamana ihtiyaç olduğu ve beklenmesi gerektiği düşünülebilir.

altin8.jpg

Serbest Piyasa Güncel Altın Fiyatları

GRAM ALTIN

  • ALIŞ: 397,56 TL
  • SATIŞ: 397,68 TL

ÇEYREK ALTIN

  • ALIŞ: 646,90 TL
  • SATIŞ: 655,40 TL

YARIM ALTIN

  • ALIŞ: 1.293,90 TL
  • SATIŞ: 1.309,20 TL

TAM ALTIN

  • ALIŞ: 2.620,17 TL
  • SATIŞ: 2.641,35 TL

ATA ALTIN

  • ALIŞ: 2.622,39 TL
  • SATIŞ: 2.643,60 TL

CUMHURİYET ALTINI

  • ALIŞ: 2.587,70 TL
  • SATIŞ: 2.608,40 TL

Altın (ONS)

  • ALIŞ: 1.801,06 DOLAR
  • SATIŞ: 1.801,51 DOLAR

altin-fiyatlari-003.jpg

Alan Yatırım Gram Altın Yorumu 14 Temmuz

396 TL Seviyesine Geriledi…

Gram altın ons fiyatındaki gerilemeye bağlı olarak 396 TL seviyelerine gerilerken, koronavirüs salgını kaynaklı gelişmelerin gündemde kalmaya devam etmesi altın fiyatlarına destek sağlıyor.

Altın gram cinsi, günü 0.12% değer kazancı ile tamamladı. Teknik olarak Altın gram cinsi, orta vadeli yükseliş trendi ve kısa vadeli yükseliş trendi içinde bulunmaktadır. Bununla beraber Gram altında kısa vadeli direnç seviyeleri 398.00 ve 400.00’de, destek seviyeleri ise 397.00 ve 395.00’de bulunmaktadır.

Meksa Yatırım Altın Yorumu 14 Temmuz

XAUUSD;Kâr satışları görülüyor. İlk destekler 1.795-1.790 seviyesinde. Bu seviyenin altında sonraki destekler ise 1.790 ve 1.780-1774 seviyelerinde bulunuyor. İlk dirençler ise 1.813 ve 1.818 olarak görülüyor. Bu seviyelerin üzerinde sonraki dirençler 1.825-1.830 seviyelerinde bulunuyor. Kâr satışlarına rağmen çıkış trendi korunuyor.

Gedik Yatırım Altın Yorumu 14 Temmuz

Ons altın haftanın ilk işlem günü 1797$ ve 1813$ seviyeleri arasında dalgalanarak günü 1802$ seviyesinden kapattı. ABD’de dün bütçe açığı virüs sonrası rekor seviye yükseldi. Çin bazı ABD’li yetkililere yaptırım uygulayacağını duyururken, Güney Çin Denizi ABD ve Çin arasında yeni gerginliğin etkili olmasına neden oldu. Diğer yandan ABD’de günlük vaka sayılarındaki artış rekor seviyelere çıkarken, güvenli liman talebiyle tercih edilen ons altın 1795$ seviyesi üzerinde tutunmaya devam ediyor.

ABD’de bugün açıklanacak haziran ayına ait TÜFE rakamları ve salgına yönelik gelişmeler ön planda yer alıyor. Sınırlı geri çekilmenin yaşandığı ons altında kısa vadede 1795$ – 1785$ ve 1778$ destek seviyeleri konumunda bulunmaktadır. Tekrar toparlanmanın sağlanmasında 1810$ – 1818$ ve 1828$ direnç seviyeleridir.

İntegral Yatırım Altın Yorumu 14 Temmuz

Altında 1800$ altına doğru sınırlı gevşeme

Küresel piyasalarda karışık bir tablo var. Virüs devam ettiği için ekonomiler toparlanmakta zorlanıyor. Gelen veriler bunu gösteriyor. Diğer yandan aşı hakkında açıklamalar geliyor. En son ABD’den gelen bir habere göre ilaç üreticileri yaz sonunda aşı üretimine başlayacakları söyleniyor. Diğer yandan, ABD ile Çin arasında tansiyon durulmuyor. Trump yönetimi Çin’in Güney Çin Denizi’ndeki yayılmacı iddialarını reddederek, geçmişte bu gibi konulardaki tarafsız tutumunu bir kenara bıraktı. Bu gelişme iki ülke arasındaki gerilimi daha da tetikliyor. Kısacası bu haberler karşısında piyasada görünüm çok sağlıklı değil. Güvenli limanlara olan talep canlı kalmaya çabalıyor. Zaman zaman altında da gevşeme görebiliyoruz. Ana resimde hala yukarı yönde potansiyeli durduğunu düşünüyoruz. Ancak kısa vadede düşüşler görülebilir. Altın içinde haber akışları takip edilmeli.

Teknik Analiz: Ons altında 1800$ seviyesinin altında kalması düşüşün devam etmesi adına izlenmeli. Yeniden yükselmesi için 1800$ üzeri ısrarcı seyrini görmekte fayda var. Geri çekilmelerde ise 1795$, 1792$ ve 1787$ seviyeleri takip edilebilir.

Destekler: 1795 / 1792 / 1787
Dirençler: 1800 / 1807 / 1812

Yasal Uyarı: Burada yer alan bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Yatırım tavsiyesi taşımaz..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.