1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Uzman isim Atilla Yeşilada tarih vererek doların ne kadar olacağını duyurdu!
Uzman isim Atilla Yeşilada tarih vererek doların ne kadar olacağını duyurdu!

Uzman isim Atilla Yeşilada tarih vererek doların ne kadar olacağını duyurdu!

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, dikkat çeken açıklamalarda bulunmuş oldu. Yeşilada, Ukrayna savaşının Türkiye için muhtemel bilançosuna değinerek doların kaç TL'ye yükseleceğini açıkladı.

A+A-

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, dikkat çeken açıklamalarda bulunmuş oldu. Yeşilada, Ukrayna savaşının Türkiye için muhtemel bilançosuna değinerek doların kaç TL'ye yükseleceğini açıkladı.

Atilla Yeşilada, kendi Youtube kanalında Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasına ilişkin konuştu. Yeşilada, savaşın en ağır boyutunun ilk önce çocuklar başta olmakla insanların hayatını kaybetmesi olduğunu söyledi. Ardından da savaşın ikinci en ciddi zararının ekonomik düzeni yıktığını vurguladı.

UKRAYNA SAVAŞININ BİLANÇOSU NE OLACAK?

Yeşilada, savaş nedeniyle bilhassa akarayakıtta, ekmek fiyatlarında ciddi bir zammın yaşanabileceğine dikkat çekti. Turizm sektörünün de ciddi bir yitik vereceğini ifade etti. Rus halkının yaptırımlar nedeniyle artık turist olarak Türkiye'ye gelemeyeceğini söyledi. Bunun da Türkiye'de döviz kurlarında negatif tesir oluşturacağını söyledi.

DOLAR KURU NE KADAR OLACAK?

Yeşilada, Türkiye'nin başta gezim gelirlerindeki kayıplar olmakla tahmini 20 milyar dolar döviz açığı vereceğini söylemiş oldu. Merkez Bankası'nın dolar tahminini hatırlattı. Merkez Bankası verilerine baktığında dolar kurunun yıl nihayetinde 16 lira olacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.