1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Üye Olan Kişilerin Bilgileri Çalındı, Kariyer.net’ten Açıklama Geldi! Üyeler Şaşkın…
Üye Olan Kişilerin Bilgileri Çalındı, Kariyer.net’ten Açıklama Geldi! Üyeler Şaşkın…

Üye Olan Kişilerin Bilgileri Çalındı, Kariyer.net’ten Açıklama Geldi! Üyeler Şaşkın…

Kariyer.net’e görevli Strateji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Barış Karadenizli, Kariyet.net üyelerine ait bilgileri çalınması ile alakalı yeni bir açıklamada bulundu. Barış Karadenizli, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nun olayı yanlış anlattığını dile getirdi.

A+A-

İş ve personel bulma sürecinde Türkiye’nin en çok ziyaret ettiği sitelerin başında gelen Kariyer.net dün gece itibari ile gündeme bomba gibi düştü. En büyük iş arama platformlarından biri olan Kariyer.net’teki 50bin kullanıcının verilerinin çalınmasına yönelik Strateji ve iş geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Barış Karadenizliden hayli önemli açıklamalar geldi.

Karadenizli, 12 Ağustos günü Kariyer.net’e bir dosya yüklendiğini ve derhal harekete geçildiğini ifade ediyor. Sisteme yüklenen bu dosyanın içerisinde kullanıcı adlar ve şifrelerin de bulunduğunu ekleyen Barış Karadenizliye göre şifreler ve kullanıcı adları Kariyer.net’ten sızdırılmamış. İlk 72 saatte ise yapılması gereken her şeyin yapıldığını yineleyen Karadenizli, bu kullanıcı bilgilerin kendileri üzerinden çalınmadığının da tespit edildiğini ifade ediyor.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu Yanlış Açıklama Yapmış!

Zorunlu olmamalarına rağmen bu durumu Kişisel Verileri Koruma Kurumu’na bildirdiklerini aktaran Karadenizli, kurumun yaptığı açıklamaların yanlış olduğunu dile getirdi. Yeniden iletişime geçtikleri bu kurumun açıklamasını düzeltmesini beklediklerinin de ayrıca altını çizdi.

Kullanıcılar Her Yerde Aynı Kullanıcı Adı ve Şifre Kullanmasınlar!

Şifrelerin algoritmik sistemler ile derhal değiştirildiğini aktaran Karadenizli, kullanıcıların endişeleneceği herhangi durum olmadığını belirtti. Hesaplarına erişim sağlanan kullanıcılara gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını ifade etti. Barış Karadenizli son olarak kullanıcıların her platformda aynı kullanıcı adı ve şifreleri kullanmaması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.