1. HABERLER

  2. KELEBEK

  3. Usta Sanatçı Muazzez Ersoy ve Bülent Ersoy yorumu şok etti!
Usta Sanatçı Muazzez Ersoy ve Bülent Ersoy yorumu şok etti!

Usta Sanatçı Muazzez Ersoy ve Bülent Ersoy yorumu şok etti!

Türk sanat müziğinde kadın bestekârların efsane isimlerinden olan Semahat Özdenses'in, yıllar önce Türk sanat müziği sanatçıları Bülent Ersoy ve Muazzez Ersoy için yaptığı yorumlar şok etti.

A+A-

2008 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kültür ve Sanat Hizmet Ödülü'ne layık görülen "Akşam Oldu Hüzünlendim Ben Yine", "Her Mevsim İçimden Gelir Geçersin" ve "Dün gece Mehtaba Dalıp Seni Andım" gibi ölümsüz eserlerin bestekârı ve efsane sanatçı Semahat Özdenses'in, hiçbir yerde yayınlanmayan röportajı ortaya çıktı. 2008 yılında 95 yaşında hayatını kaybeden Özdenses'in, son dört şarkısının söz yazarı Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay'a 1999 yılında verdiği ve hiçbir yerde yayınlanmayan bu röportajı, yirmi iki sene sonra Okur Akay Youtube Kanalı'nda yayınlandı. Semahat Özdenses'in, Nostalji Kraliçesi Muazzez Ersoy ve Diva Bülent Ersoy için söyledikleri ise sanat camiasını şok etti.

"ON PARA ETMEZ"

Röportajın yeni yayınlanan bölümünde Onur Akay, Muazzez Abacı'nın çocukken söylediği bir şarkının "Akşam Oldu Hüzünlendim ben Yine" olduğunu bestekârı Semahat Özdenses'e söylüyor. Bunun üzerine Özdenses Abacı için, "Onun gırtlağı kimsede yok. Onun gibi sanatçı gelmez artık." diyor. Adını Muazzez Abacı'dan soyadını Bülent Ersoy'dan aldığını söyleyerek Muazzez Ersoy'dan bahseden Semahat Özdenses, "Öteki Ersoy on para etmez." ifadelerini kullanıyor.

"BERBAT ETMİŞ"

Diğer bir soruda ise Onur Akay, Bülent Ersoy'un "Her Mevsim İçimden Gelir Geçersin" isimli eseri okuduğunu yine bestekârı Semahat Özdenses'e söyleyince, bu sefer Özdenses Diva ile ilgili şok eden o sözleri söylüyor. Özdenses Ersoy için, "Berbat etmiş, çok fena okumuş, yani meyanını çok kötü okumuş, olmayacak şeyler yapmış." ifadelerini kullanıyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.