1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Uğur İşleyen, Mavi tik ile ilgili doğru bilinen yanlışları açıkladı!
Uğur İşleyen, Mavi tik ile ilgili doğru bilinen yanlışları açıkladı!

Uğur İşleyen, Mavi tik ile ilgili doğru bilinen yanlışları açıkladı!

Ünlü isimlere sosyal medya danışmanlığı yapan sosyal medya uzamanı Uğur İşleyen, Instagram'ın mavi onay tiki ile ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı.

A+A-

Instagram'da mavi onay tiki nasıl alınır? Bu konu son zamanlarda arama motorlarında en çok aranan konulardan biri oldu.

"RED ALDIYSANIZ OLUMLU SONUÇ ALMANIZ İMKÂNSIZ"

Sosyal medya uzmanı Uğur İşleyen, Instagram'ın mavi onay tiki ile ilgili doğru bilinen yanlışları anlattı. "Kullanıcılara açılan doğrulama talebi formunun tamamen otomatik bir sisteme bağlı olduğunu ve ne kadar başvuru yaparsanız yapın, özellikle red aldıysanız olumlu sonuç almanızın neredeyse imkânsız" açıklamasını yapan İşleyen, "Instagram'ın bu konuda titiz bir çalışma yaptığını öğrendik. İlk bakılan yer sayfa düzeni, etkileşimi, takipçi kitlesi ve yaptığınız paylaşımların özgünlüğü. Sonrasında özellikle Google üzerinden yapılan araştırmalar, bu araştırmalarda görmek istedikleri ise basında haberlerinizin yer alıp almadığı. Reklam tarzında yapılan görsel ve yazılı basın haberlerine pek itibar etmediklerini de öğrenmiş bulunmaktayız. Yani mavi tik almak için öncelikle sayfanızın etkileşimini arttırıp, ardından da basında yer alabilecek haberlerinizin olması gerekmekte." ifadelerini kullandı.

DOLANDIRICILARA DİKKAT!

İşleyen ayrıca, "Bu simge son dönemlerde insanların statüsünü belirleyecek kadar önemli bir rol oynamaya başladı. Mavi tik alabilmek için milyarlarca lira para harcamayı göze alan yüz binlerce kullanıcı mevcut, bu durumu fırsat bilen şark kurnazları insanları dolandırmaya devam ediyor. Maalesef bahsettiğimiz şark kurnazları, kullanıcıları "Biz size mavi tik alırız, alamazsak paranızı iade ederiz" yalanıyla kandırıp paralarını gasp etmekte." dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.