1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Ucuz konut detayları belli oldu! Asgari ücretlinin ve emekli vatandaşların da yüzünü güldürecek İşte ayrıntılar...
Ucuz konut detayları belli oldu! Asgari ücretlinin ve emekli vatandaşların da yüzünü güldürecek İşte ayrıntılar...

Ucuz konut detayları belli oldu! Asgari ücretlinin ve emekli vatandaşların da yüzünü güldürecek İşte ayrıntılar...

Türkiye’de ‘evi olmayan vatandaş kalmasın’ diye başlatılan sosyal konut projesi, asgari ücretlinin yanı sıra emekli kişilerininde yüzünü güldürecek. İşte ayrıntılar...

A+A-

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi kampanyasında detaylar netleşiyor. Eylül ayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm detaylarıyla açıklayacağı dev sosyal konut projesi kapsamında hiç evi olmayan vatandaşa konut, arsa ve işyerlerinin 20 yıl vadeli olarak ve uygun taksitlerle satışa sunulması planlanıyor. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, dev konut hamlesi kapsamında dar gelirliler, şehit ve gazi yakınlarının yanı sıra gençler ve emekliler de ayrı kota içinde değerlendirilecek. Edinilen bilgilere göre, gelen yoğun talep üzerine toplam konut sayısının yüzde 20'si gençlere ayrılmıştı. Emekliler için de detaylar belli oldu. 

HER 5 GENÇTEN BİRİNE EV

TOKİ'nin daha önce yaptığı sosyal konut projelerini içeren kampanyalarda evi olmayan emeklilere de ayrı kota oluşturulmuştu. Ancak dev konut hamlesi kapsamında dar gelirliler, emekliler, şehit ve gazi yakınları yanı sıra gençler ve yeni evlenecekler de ayrı kota içinde değerlendirilecek. Proje kapsamında ayrılması planlanan yüzde 20'lik kota ile her beş gençten biri ev sahibi olacak. Aynı durum emekli vatandaşlar için de geçerli olacak. Anadolu şehirleri ve İstanbul'da belirli aile geliri üst sınırı ve daha önce evi olmaması koşullarının aranacağı kampanyada, başvurular ardından kura yolu ile konut edinimi sağlanacak. 

TALEP BELİRLEYECEK

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği kampanya kapsamında konut sayısı illerden gelen talebe göre belirlenecek. Büyük şehirler başta olmak üzere 81 ilde 450- 500 bin konut ve işyeri yapılması planlanıyor. Projenin son halini ve tüm ayrıntıları Erdoğan eylül ayında vatandaşa müjdeleyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.