1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Ücretsiz Tablet ve Bilgisayar Desteği! Tablet ve Bilgisayar İçin Nereye Başvurmak Gerekiyor? MEB Ücretsiz Tablet Başvurusu! Tablet Başvurusu Formu
Ücretsiz Tablet ve Bilgisayar Desteği! Tablet ve Bilgisayar İçin Nereye Başvurmak Gerekiyor? MEB Ücretsiz Tablet Başvurusu! Tablet Başvurusu Formu

Ücretsiz Tablet ve Bilgisayar Desteği! Tablet ve Bilgisayar İçin Nereye Başvurmak Gerekiyor? MEB Ücretsiz Tablet Başvurusu! Tablet Başvurusu Formu

İlk ve ortaokul, lise öğrencileri ücretsiz tablet ve bilgisayar başvurusu nasıl yapılır, başvuru formu nasıl doldurulur, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) ücretsiz tablet başvuru şartları gibi sorular araştırılıyor. , internet üzerinden ücretsiz MEB tablet ve bilgisayar başvuru formu. MEB bu dağıtımların gerçekleşeceğini açıkladı.

A+A-

İlk ve ortaokul, lise öğrencileri ücretsiz tablet ve bilgisayar başvurusu nasıl yapılır, başvuru formu nasıl doldurulur, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) ücretsiz tablet başvuru şartları gibi sorular araştırılıyor. , internet üzerinden ücretsiz MEB tablet ve bilgisayar başvuru formu. MEB bu dağıtımların gerçekleşeceğini açıkladı. Bu yazımızda siz öğrenciler için bu konu ile ilgili tüm sorularınızı detaylı bir şekilde anlatacağız.

MEB Tablet Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

Ücretsiz tablet ve bilgisayar uygulaması günümüzde öğrenciler tarafından en çok aranan konu haline geldi. Yardım için başvurmanıza gerek yok. Aralık 2022'den bu yana onbinlerce öğrenciye ücretsiz tablet dağıtan Milli Eğitim Bakanlığı, tabletlerini 2023 Nisan'ında öğrencilere teslim edecek.

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine tablet ve bilgisayar dağıtıldı. MEB, teknolojik cihazları, ebeveynlerinin herhangi bir başvurusuna gerek kalmadan, yoksul ve dar gelirli ailelerin çocuklarına ulaştırıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, yoksul ailelerin öğrencilerine ücretsiz tablet ve bilgisayar dağıtıyor. Ancak bu öğrencilerin tablet başvurusu yapmasına gerek yoktur. Milli Eğitim Bakanlığı veri tabanında ihtiyaç sahibi olarak görülen öğrencilere teknolojik cihazlar ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

MEB, dağıtım sürecinde her ilin ilçelerinde valilik binalarında bulunan Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı biriminden yardım alan ailelerin öğrenci çocuklarına öncelik veriyor. Yoksulluk ve muhtaçlık yaşıyorsanız Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı birimine giderek hanehalkı kayıt başvuru formunu doldurunuz. Formu doldurduktan sonra çocuğunuzun tablet ve bilgisayar almasına öncelik vermiş olacaksınız.

MEB'in ücretsiz tablet ve bilgisayar dağıtımına ön başvuru yapmak için 444 06 32 numaralı telefonu arayabilirsiniz. Tablet ve bilgisayara ihtiyacınız olduğunu, bu teknolojik cihazları karşılayamayacağınızı belirtebilirsiniz.

Ücretsiz Tablet Desteğinden Kimler faydalanabilir?

MEB (Milli Eğitim Bakanlığı), tablet ve bilgisayar desteği vererek düzenli geliri olmayan ailelerin çocuklarına ve işsiz ailelere destek önceliğini vererek, öğrencilere bugüne kadar 700 binden fazla ücretsiz tablet dağıttığını duyurdu. Bu kapsamda, bir hanenin yoksulluk sınırının altında yaşaması ve hanede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması durumunda bu ailelerin çocuklarına da destek sağlanmaktadır.

Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım alan vatandaşlar da çocukları için tablet desteği alabiliyor. Bu durum aynı zamanda engelli vatandaşlara, kronik hastalığı olan vatandaşlara, eşini kaybetmiş dul veya boşanmış kadınlara, afetzede vatandaşlara, şehit ve gazi ailelerine de ücretsiz tablet alma imkânı sağlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere tablet ve bilgisayar desteği sağlarken, başvuru için belirli şartlar bulunuyor. Peki bu şartlar nelerdir? İşte MEB'in ücretsiz tablet uygulaması gereksinimleri:

Yoksulluk sınırının altında yaşamak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak İlk, orta veya lise eğitimine sahip olmak Kişi başı aylık geliri, hane gelirinin asgari ücretin üçte biri kadar olanlar Bu dört şartı sağlayan herkes başvurabilir. Başvuru yaptığınızda MEB'den ücretsiz teknolojik cihaz alabilirsiniz. İhtiyaç sahibi öğrenci velileri tableti ayrıca bir başvuru yapmadan ücretsiz olarak kolayca temin edebilirler.

Dağıtılan Tabletin Markası Nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın General Mobile ile yaptığı anlaşmaya göre öğrenciler için General Mobile tabletlerin son modeli uygun görülüyor. Ortalama değeri 3000 TL olan bu tabletler General Mobile E-Tab 20 marka olup öğrenciler ücretsiz olarak erişebilmektedir. Ayrıca öğrencilerin derslerden geri kalmaması ve ders kaçırmaması için 25 GB internet uzaktan eğitim derslerinde kullanılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı EBA (Eğitim Bilişim Ağı) tarafından sağlanmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.